SAĞLIK - 29 Aralık 2018 Cumartesi 11:53

Güneydoğulu kadınlar için İzmir’den gelip Siirt’te güzellik salonu açtı

A
A
A
Güneydoğulu kadınlar için İzmir’den gelip Siirt’te güzellik salonu açtı

İzmir’den gelip Siirt’te güzellik salonu açan cilt bakım uzmanı Zeliha Kut, Güneydoğulu kadınları için böyle bir iş yeri açtığını söyledi.

İzmir’den gelip Siirt’te güzellik salonu açan cilt bakım uzmanı Zeliha Kut, Güneydoğulu kadınları için böyle bir iş yeri açtığını söyledi.


Siirt’te güzellik salonunun bir ihtiyaç olduğunu fark ettiğini söyleyen Kut, bölge kadınlarının güzelliğine önem verdiğini dile getirdi. Kut, "Buraya gelen kadınlar hem bakımlarını yapıyor, hem de güzel görünüyorlar. Bu da Güneydoğu’nun değişen yüzünün en açık göstergesidir. Uzman estetisyenim. Siirt’te farklı bayanlara güzellik açısından tırnak yeme tedavisi, cilt bakımı, akne tedavisi uyguluyorum. Böyle bir yerin Siirtli bayanlara ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için güzellik merkezi açtım. Siirtli bayan ve erkekleri bekliyorum” dedi.


Siirt’te önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen müşteri Nazmiye Dede, “Zeliha hanıma çok teşekkür ediyorum böyle bir güzellik salonu açtığı için. Yüzümdeki cilt lekeleri ve çiller için geldim. İlk seansımı yaptırdım. Şu an çok memnunum. Ben İstanbul’dan geldiğim için orada çok fazla güzellik merkezi vardı. Ama Siirt’te ben hiç güzellik merkeziyle karşılaşmadım. İyi ki böyle bir yer açıldı çok memnunum. Çünkü böyle bir yere ihtiyacımız vardı Siirtli hanımlar olarak” diye konuştu.


Hanım Sürekli adlı müşteri de, “Ben buraya geldim cilt bakımı yaptırdım. Çok mutluyum. Böyle bir güzellik merkezinin açılmasına çok mutlu olduk” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.