GÜNDEM - 14 Mayıs 2025 Çarşamba 09:05

Siirt’in hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı

A
A
A
Siirt’in hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile 2025 yılı hac yolculuğuna çıkacak Siirtli hacı adayları, gece yarısı düzenlenen programla kutsal topraklara dualarla uğurlandı.


İl Müftülüğü önünden yapılan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, telbiye ve salavatlarla başladı. Duygulu anların yaşandığı törende hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadı. Müftülük önünde düzenlenen programa hacı adayları ve yakınları katıldı. Hacı adayları ise kutsal topraklara gidecekleri için heyecanlı olduklarını belirtti.


Kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan Mehmet Faruk Uysal, "Çok heyecanlıyım. Bir an önce gitmek istiyorum. Kutsal toprakları çok merak ediyorum. Filistin’e dua edeceğim. Milletimize dua edeceğim. Ülkeme, akrabalarıma, dostlarımıza dua edeceğim’’ dedi.


Hacı adayı Cemalettin Baltaş ise; "Allah kısmet ederse hacca gideceğim. Allah isteyen herkese nasip etsin. Allah bu yolu herkese nasip kısmet kılsın. Ülkeme ve milletime dualar edeceğim. Allah hepimizi korusun. Allah yardımcımız olsun’’ şeklinde konuştu.


Programın ardından aileleriyle vedalaşan 92 hacı adayı, dualar eşliğinde uğurlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyun ve skor isteğimiz gibi olmadı. Özellikle iç saha maçlarını iyi oyunla kazanmak istiyoruz. Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı. Yakaladığımız pozisyonları atabilseydik kazanabilirdik ama olmadı. Ligin son maçları artık fazla da zaman kalmadı. Toparlanarak iyi bir sezon finali yapmak istiyoruz. Umarım başarılı oluruz. Ligin bitimine 3 maç kaldı. Puan durumundaki yerimizi korumak istiyoruz. Oyunumuz bizi de memnun etmedi. Oyuncularımı zor bir maç olacağı yönünde uyardım. Bazen istediğimiz gibi olmuyor. Rakip bugün iyi savunma yaptı. Sonuçta şampiyonluğu da kaybetmedik. Ligin sonlarında bu tür skorlar çıkabiliyor. Ligde ilk 4 takımın 3’ü puan kaybetti bu hafta. Hedefsiz kaldığınız zaman oyuncuları maç için ikna etmek zor oluyor. Önümüzde kupa var. Bizim için son çıkış Türkiye Kupası. Umarım Konyaspor ile oynayacağımız maç sonrasında final biletini alabiliriz" diye konuştu. "Takım olarak tamamen kupaya odaklandık" Karagümrük karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen 27 yaşındaki kaleci Devis Vasquez hakkında sorulan soruya ise Yalçın, "Şu anda önümüzdeki sezonla alakalı bir karar vermedik. Oyuncuları kullanıyoruz, bakıyoruz. Tam olarak karar vermek için toplantı yapmadık. Takım olarak tamamen kupaya odaklandık. Kupa maçından sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabiliriz" yanıt verdi.