ASAYİŞ - 27 Aralık 2019 Cuma 22:31

Siirt’te 18 köy yolu ulaşıma açıldı, mahsur kalan araçlar kurtarıldı

A
A
A
Siirt’te 18 köy yolu ulaşıma açıldı, mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Siirt’in Pervari, Şirvan ve Eruh ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları İl Özel İdare ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıma açılırken, karda mahsur kalan araçlar da kurtarıldı.

Siirt’in Pervari, Şirvan ve Eruh ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları İl Özel İdare ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıma açılırken, karda mahsur kalan araçlar da kurtarıldı.


Kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesine bağlı, Geçittepe, Beğendik, Karşıkaya, Gözlükuyu, Söğütöne, Düğüncüler, Yaprak Tepe, Sarı Yaprak, Keskin, Kışlacık ve Gökbudak köy yolları, Eruh ilçesine bağlı Okçular, Erkan Tepe, Şirvan Elmadalı, Cevizlik, Yamaçlı ve Karahisar köy yolları kar ve tipi yağışı nedeniyle kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Kapanan gurup köy yolları İl Özel İdaresi ekiplerince tekrardan ulaşıma açıldı.


Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla yolun ulaşıma açıldığını belirterek sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyardı. Bölgede ekiplerin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Canpolat, "Pervari, Eruh ve Şirvan İlçelerimize bağlı toplam 18 köy yolumuz yağan kardan ötürü ulaşıma kapanmıştı. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde yollarımız tekrar ulaşıma açıldı. Halen yağışlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Köy yollarımızı kullanacak olan sürücüleri mutlaka zincir, çekme halatı, kar lastiği ve takoz bulundurmaları uyarısında bulunuyoruz. Karla mücadele çalışmamız 7 gün 24 saat devam etmektedir" dedi.


Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçelerinde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan sürücüler kurtarıldı. Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü Jandarma Taburuna gıda ve malzeme taşıyan araçların yolda mahsur kaldığı ihbarı üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi kurtarma ekipleri yolda mahsur kalan kamyonetleri kurtararak güvenli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılması sağlandı. Şirvan ilçesine bağlı Cevizlik köyünde mahsur kalan sürücüler ise iş makinalarına bağlanan halat yardımıyla kurtarıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30