SAĞLIK - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 16:14

Siirt’te 400 yataklı yeni hastane inşaatı incelendi

A
A
A
Siirt’te 400 yataklı yeni hastane inşaatı incelendi

Siirt’te yapımı süren 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi şantiyesini, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. İlker Uluçay inceledi.


Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. İlker Uluçay, Siirt’te yapımı süren 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi şantiyesini inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden devam eden imalatlar ve teknik süreçler hakkında bilgi aldı. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi için istişarelerde bulunuldu.


Modern sağlık hizmetleri sunacak olan hastanenin tamamlandığında bölgeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.



Siirt’te 400 yataklı yeni hastane inşaatı incelendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yaşar Kemal Manisa’da anıldı Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal, vefatının 11. yılında Manisa’da şiir ve müzik dolu bir geceyle anıldı. Sanatçının 1963 yılında kaleme aldığı; doğayı, insan sevgisini, umudu ve isyanı destansı bir dille anlatan ‘Kırmızı Deynek’ adlı eseri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde izleyiciyle buluştu. Emin İgüs’ün anlatı, vokal ve bağlama performansıyla hayat bulan müzikli anlatı, sanatseverlerden büyük alkış aldı. Sahne düzeni ve müzik uyarlamasını Eylem Pelit’in üstlendiği gecede; gitar ve vokalde Hakan Oral, keman ve klavyede Mutlu Ödemiş, basgitarda ise Eylem Pelit sahne alarak Yaşar Kemal’in eserlerinden derlenen bir repertuvar sundu. Anma programına MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Aydın, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Okan Gündüz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, "Manisa’da, Büyükşehir Belediyemizin çatısı altında Emin İgüs ve kıymetli sanatçılarımızla Yaşar Kemal’i anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecekte kuşkusuz çok daha güzel etkinliklere imza atacağız ancak bu özel gece hafızalarımızda her zaman yerini koruyacak. Emek veren tüm arkadaşlarımıza ve Kültür Sosyal İşler Dairemize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından Aydın, sanatçılara çiçek takdim etti.