EKONOMİ - 25 Temmuz 2022 Pazartesi 10:44

Siirt’te ürettiği ürünün siparişlerine yetişemiyor, Türkiye’nin her yerinden talep alıyor

A
A
A
Siirt’te ürettiği ürünün siparişlerine yetişemiyor, Türkiye’nin her yerinden talep alıyor

Siirt’te devlet desteğiyle iş yeri açan Abdulkadir Turhan, bağ bahçe, küçükbaş hayvan kümesi ve ev duvarlarında kullanılan tel örgüleri ürettiği iş yerini açtı.

Siirt’te devlet desteğiyle iş yeri açan Abdulkadir Turhan, bağ bahçe, küçükbaş hayvan kümesi ve ev duvarlarında kullanılan tel örgüleri ürettiği iş yerini açtı. Turhan, yaptığı tel örgüler için online satış yoluyla Türkiye’nin her yerinden sipariş aldığını söyledi.


Siirt’te kendi iş yerinin patronu olma hayalini kuran Turhan, devlet desteği almak için başvuruda bulundu. İş fikri kabul edilen Turhan, kendisine verilen makine ekipmanı ve teçhizat desteğiyle tel örgü üretiminin yapıldığı iş yerini kurdu. Turhan, internet üzerinden online başladığı satışların iyi gitmesiyle siparişleri yetiştiremediklerini dile getirdi.


Online katıldığı eğitimle iş deneyimi kazandıktan sonra kendi yerini açmaya karar verdiğini aktaran Turhan, “Tel örgü işine başladık. İşlerimiz şu an yolunda gidiyor. İç piyasaya ürettiğimizden bir süre sonra online satışlarımız başladı. Online satışlarımız gitgide arttıkça biz de siparişlere yetişemedik. Çift vardiya sistemiyle çalışıyoruz. Geceleri online siparişlerimizi hazırlıyoruz, gündüzleri de iç piyasaya siparişlerimizi hazırlayarak bu şekilde hizmet veriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.