YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 15:26

Sakarya Caddesi gün sayıyor

A
A
A
Sakarya Caddesi gün sayıyor

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sakarya Caddesi’nde devam eden yenileme çalışmalarının Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanacağını söyledi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sakarya Caddesi’nde devam eden yenileme çalışmalarının Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanacağını söyledi.


Başkan Ergül yaptığı açıklamada, caddede yenileme çalışmalarının sekiz ay önce başladığını hatırlattı.


Çalışmaların planlandığı ve düşünüldüğü gibi devam ettiğini ve Sakarya Caddesi’nin büyük bir bölümünün tamamlandığını söyleyen Ergül, “İlimizin Sakarya Caddesi KUZKA tarafından yarışmada birinci seçilmiştir. KUZKA’dan bir milyon liranın üzerinde destek aldık. Üzerini ise belediye olarak biz tamamladık. Şehrimizde insanlar çok eleştiri yapıyor. Bunları sadece duyuyorum, keşke gelip bana söyleseler. İnsanlar kafasına göre konuşuyorlar. ‘Şurası köşeli olmuş, bu yol dar olmuş, yeşillikler az olmuş’. Bunlar proje meselesi, biz bu projeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.


Ergül açıklamasının devamında şu bilgileri verdi: “Sakarya Caddesi’nin üst yapısında gördüğünüz kadar alt yapısı da mevcut. Sakarya Caddesi’nin altında telefon, kanalizasyon, elektrik, içme suyu ve drenaj var. Bir süre alt yapı çalışmaları ile uğraştık. Daha sonra ise üst yapı çalışmalarına başladık. Üst yapı çalışmalarında ise modern dünyada olması gerek dört mevsim çiçekler ve oturma grupları var. Biz Sakarya Caddesi’nde bir ilki gerçekleştirdik. Kaldırımları caddeden kaldırdık. Kaldırımlar yerine dubalar getirdik. Sakarya Caddesi aslında 15 Haziran da bitti. Fakat dubalar teknolojik ürün olduğu için üretimi yavaş sağlanıyor. Fakat Ramazan Bayramı öncesi Sakarya Caddesi tamamı ile hazır olacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.