GENEL - 07 Eylül 2019 Cumartesi 11:10

Boyabat’ta yükümlüler okul boyadılar

A
A
A
Boyabat’ta yükümlüler okul boyadılar

Sinop’un Boyabat ilçesinde yükümlüler boyacılık kursu kapsamında okul boyadılar.

Sinop’un Boyabat ilçesinde yükümlüler boyacılık kursu kapsamında okul boyadılar.


Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediye Başkanlığı, Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Boyabat Milli Eğitim Müdürlüğü, Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Boyabat Cengiz Topel İlk ve Ortaokul Müdürlüğü iş birliği ile denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan 10 yükümlü Cengiz Topel İlk ve Ortaokulunun iç ve dış cephe boyası ile bakım onarım işlerini gerçekleştirdiler.


Sosyal hayata adapte olmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak, denetimli serbestlik tedbirlerini yerine getirirken maksimum fayda sağlamak, denetimli serbestlik tedbiri biten hükümlülerin iş hayatlarında sertifikalı meslek sahibi olmalarını sağlamak, ülkemize ekonomik yönden maksimum katkıda bulunmak, denetimli serbestlik kamu hizmetlerinin grup halinde disiplinli bir şekilde yürümesini sağlamak amacıyla 20 Ağustos-09 Eylül 2019 tarihleri arasında Selülozik Boyacılık Kursu düzenlendi.


Projenin hazırlanması ve koordinatörlüğü üstlenen Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çalışmaların sona ermesinin ardından 06 Eylül Cuma günü saat 15.00’te emeği geçen hükümlülere ve eğitmene teşekkür belgelerinin verilmesi amacıyla program düzenledi.


Düzenlenen programda okulda yapılan çalışmalar yerinde incelenirken protokol üyeleri tarafından yükümlülere ve kursu düzenleyen eğitmene teşekkür belgeleri takdim edildi. Yapılan proje hakkında konuşan Cumhuriyet Savcısı Yunus Uğurer, "Denetimli serbestlik hizmetlerinin en verimli disiplinli bir şekilde yürütülmesi, kamu hizmeti tedbirlerinden maksimum fayda sağlanması, yükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri bitiminde topluma kazanılmaları, ekonomik yönden hayatlarını idame edebilmeleri için bir meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan proje faaliyetleri ileriki zamanlarda da devam edecektir. Projeye destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma, Toplumsal Eşitlik ve Psikolojik Danışma merkezleriyle kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Merkezlerde kadınlara verilen desteğin yanında eğitim ve atölyeler de düzenleniyor. Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede kurulan Kadın Danışma Merkezi, Toplumsal Eşitlik Merkezi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlayan Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara birçok konuda destek veriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, temel insan hakları-ayrımcılık ile şiddetsiz iletişim konularındaki çalışmaların yanında 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de veriliyor. Farkındalık çalışmaları yapılıyor ‘Eşit Hayatlar Mutlu Toplumlar’ sloganı ile hayata geçirilen Toplumsal Eşitlik Merkezi’nin amacı ise vatandaşların ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklara sahip olabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı ile mücadele ve ayrımcılığa karşı çalışmalar gerçekleştirilirken farkındalık çalışmaları, atölyeler ve psikolojik danışmanlık çalışmaları yapılıyor. Psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor Sağlıklı bir toplumun sağlıklı psikolojiye sahip bireylerden oluşacağı temel bilgisinden hareketle açılan Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile bölgede ikamet eden vatandaşların çocuk, ergen ve bireysel terapi hizmetleri vererek toplum sağlığını psikolojik açıdan güçlendirmek amaçlanıyor. Bireylerin kendilerine ve ilişkilerine dair farkındalıklarının artırılması, çift ve ailelerin uyum ve birlikte yaşama becerilerinin artırılması ve çocukların dikkat, konsantrasyon ve okula uyum becerilerinin desteklenmesi gibi çalışmaların yapıldığı merkezde, ruh sağlığı konusunda eğitim, atölye ve farkındalık çalışmaları da yer alıyor.