EĞİTİM - 13 Haziran 2021 Pazar 20:21

Team Serüven’den ulusal turnuvada ikincilik başarısı

A
A
A
Team Serüven’den ulusal turnuvada ikincilik başarısı

Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği ulusal turnuvada, Türkeli Team Serüven takımı, Türkiye ikincisi oldu.

Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği ulusal turnuvada, Türkeli Team Serüven takımı, Türkiye ikincisi oldu.


Sinop Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Robotik takımı (Team Serüven), First Lego League (FLL) yarışmasında yaptıkları proje ve robot performansında gösterdikleri başarı ile yerel turnuvada şampiyon olduktan sonra 13 Haziran’da gerçekleşen Türkiye Geneli şampiyonların yarıştığı turnuvada Öz Değerler kategorisinde Türkiye ikincisi olarak, 2021 sezonunu 2 kupayla kapattı.


Bu yıl 17.’si düzenlenen FLL proje ve robot turnuvasında geçen yıl da araştırma ödülü alan Team Serüven Takımı, başarılarını kat kat artırarak ilçede bir ilke imza attı.


Takım üyeleri, Şevval Aydın, Azra Nur Öztürk, Damla Şahin, Gamze Köçer, İklim Nur Özçelik, Ali Yağızoğlu, Tuana Özçakmak, Öykü Özcan, Hüseyin Yiğit Özcan, Eymen Taha Özcan, Takım Koçu Yasemin Özcan, Danışman öğretmenler Elif Ecvet ve Murat Korkmaz birlikte ve uyum içinde çalışarak bu başarılara imza attılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.