GENEL - 21 Aralık 2019 Cumartesi 16:03

Başkan Ayhan’dan öğrencilere jest

A
A
A
Başkan Ayhan’dan öğrencilere jest

Sinop’ta yaşayan öğrencilerin sosyal medya hesabından yaptığı talep üzerine Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan o öğrencilere jest yaptı.

Sinop’ta yaşayan öğrencilerin sosyal medya hesabından yaptığı talep üzerine Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan o öğrencilere jest yaptı.


Sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda öğrenciler, vali konağına komşu olduklarını ve konağın bahçesinde yetişen meyvelere gözlerinin kaldığını ifade ettiler. Öğrenciler, Sinop Valisinden bahçedeki meyvelerinden istediklerini belirtti. Paylaşıma Belediye Başkanı Barış Ayhan’ı da etiketleyerek “Duyun sesimizi” dedi.


Barış Ayhan ise “Duyduk sesinizi” diye yaptığı paylaşımın ardından öğrencilerin evine bir poşet meyve gönderdi. Gelen meyvelerin fotoğrafını çekerek yine sosyal medya üzerinden başkana teşekkür eden öğrencilere yanıt olarak Barış Ayhan da kendi hesabından paylaşımda bulunarak “Bu Kentin gençleri için ne yapsak az. Siz sağ olun gençler” dedi.


Yapılan bu paylaşım sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Kayıp vatandaşın cansız bedeni bulundu Şırnak merkeze bağlı Güney Çam köyünde 4 gün önce ot toplamak için Kaval Dağı Behra Hınce bölgesine giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan İsmet Bilir’in bu sabah cansız bedenine ulaşıldı. Şırnak merkeze bağlı Güneyçam köyünde ikamet eden İsmet Bilir (60) 4 gün önce ot toplamak için Kaval Dağı Behra Hınce yaylasına gitti. Geri dönmeyen ve kendisinden haber alamayan ailesi, 112 acil çağrı merkezi ve jandarmaya haber verdi. Güneyçam Jandarma Karakol Komutanlığı koordinesinde, AFAD, jandarma, güvenlik korucuları ve köylülerden oluşan ekipler arama kurtarma vakit kaybetmeden kayıp vatandaşı bulmak için çalışma başlattı. Havadan ve karadan çalışma başlatıldı Bölgede yoğun sağanak yağış ve sis olması nedeni ile ilk gün arama kurtarma faaliyetlerinde aksaklıklar yaşayan ekipler, arama kurtarma faaliyetlerinin 2’inci gününde havadan helikopter ve droneler ile karadan ise özel komando birlikleri ve iz arama köpeklerinin katılımı ile çalışmalara başladı. Kayıp vatandaşa ait cep telefonu sinyalinin en son alındığı bölgeye yoğunlaşan ekipler, arama kurtarma faaliyetlerinin 2’inci gününde de sağanak yağış nedeni ile çalışmalara ara vermek zorunda kaldı. Çanta ve bastonu bulundu Kayıp vatandaşı arama kurtarma faaliyetlerinin 3’üncü gününde, İsmet Bilir’e ait olduğu değerlendirilen, çanta ve baston bulundu. Özel Komando birlikleri çanta ve bastonun bulunduğu bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arama faaliyetlerine katılan güvenlik korucularına bölgede bulunan bir mağarada kış uykusundan uyanan bir ayı saldırdı. Bir güvenlik korucusu ayının saldırması sonucu hafif yaralandı. Cansız bedenine ulaşıldı Arama kurtarma faaliyetlerini genişleten ekipler, Behra Hınce yaylasını didik didik aradı. İsmet Bilir’in cansız bedeni su kanalının içerisinde güvenlik korucuları tarafından bulundu. İsmet Bilir’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Nevşehir Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması planlanıyor Kapadokya turizminin dünyaya açılan kapısı Nevşehir’in ileriye yönelik turizm stratejilerini belirlemek, sahip olduğu doğal ve kültürel mirasın tanıtılması ve korunması ve Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması amacıyla hazırlanan “Nevşehir İli Turizm Master Planı Protokolü” imzalandı. Nevşehir Vilayetler Evi’nde düzenlenen imza törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve basın mensupları katıldı. İmza töreninde konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan “Bugün itibariyle master planı çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu plan, ilimizin vizyonu adına turizm alanında gelişmesine imkan sağlayacaktır. İlimiz turizminin sürdürülebilirliği adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Nevşehir İli Turizm Master Planı ayrıca, tarihi dokuların korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirilmesi, nitelikli tesis yatırımları ile bölgenin uluslararası alanda tanıtımını attırmak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliklerinin yapılmasını kapsıyor" dedi. İmza töreninde konuşan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’da yaptığı açıklamada “Master planını tek bir kelime ile özetlememek mümkün. Master planı eşgüdüm anlamına gelmektedir. İldeki kamu, özel kurum, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız okları aynı hedefe göndermektir. Gelir odaklı bir çalışma yapıyoruz. Turizm gelirinden aldığımız payı artırmaya çalışıyoruz. Kapadokya gibi bir bölgenin son kırk elli yıldır kendi kendine büyüdüğü, kendi kendine yeşerdiği önemli destinasyonlarından birisi olan bir bölgenin istatistiklerini iyi tutması, gelirlerini iyi hesaplaması ve ileriye dönük kendisine iyi hedefler koyabilmesi, turizm türleri arasında eşgüdüm sağlaması, öne çıkan turizm çeşitliliğinin diğer turizm alanlarının önüne geçmesinin engellenmesi gibi konuları ele alacağız” dedi. Karasar “Gelir hedefi turist sayısı ile de orantılı. Turistin kalış süresi, turistin bölgeye bıraktığı katma değer ile de çok alakalı. Bu gün ülkemiz 60 milyar dolar hedefine yürüyor. Kapadokya’nın da Türkiye’nin büyük turizm gelirinden almış olduğu bir pay var. Master planımız olmadığı için bunun tam bir hesaplamasını yapamıyoruz. Fakat tahmini olarak 3 milyar dolarlık bir turizm geliri var. Sıcak Hava Balonlarının da bölgeye katkısı 150 milyar dolar bir katkısı var. Fakat tanıtımdaki ve dünyadaki farkındalıktaki katkısı çok daha fazla. O katkıyı parayla ölçemeyiz” şeklinde konuştu. Yapılacak çalışma ile Nevşehir’in ve Türkiye’nin 2028 Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak ülkenin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içinde Nevşehir’in turizm payının artırılması planlanıyor.
Kars Kars’ta öğretmenler şiddete hayır dedi Kars’ta öğretmenler 10 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan öğretmen İbrahim Oktugan’ın bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi dolayısıyla 1 günlük iş bıraktı. İş bırakan öğretmenler şiddete hayır dedi. İş bırakan öğretmenler Kars Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler, silahlı saldırıda hayatına kaybeden öğretmen için saygı duruşunda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler adına basın açıklamasını Eğitim Sen Kars Şubesi Yürütme Kurulu üyesi Yener Tanrıverdi yaptı. Yener Tanrıverdi, “İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmiştir. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır” dedi. Tanrıverdi, “Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz” diye konuştu. Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.
İstanbul Akbank ve gençlerle birlikte iyilik için harekete geçti Akbank, daha fazla gencin gönüllü çalışmalara katılmasını teşvik etmek üzere gerçekleştirdiği Şehrin İyi Hali turnesi kapsamında, 9 Mayıs’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. “Sürdürülebilirlik insan için, hepimiz için” vizyonuyla çalışmalarına devam eden Akbank, gönüllülük alanındaki güçlü platformu Şehrin İyi Hali ile yeni bir kampüs etkinlikleri serisine imza atıyor. Gençlerin gönüllü olarak toplumsal sorunlara çözüm üretmelerini ve bireysel gelişimlerini güçlendirmelerini sağlayan Şehrin İyi Hali, Eskişehir’de başlayan bir ‘turne’ ile daha fazla genci gönüllülükle tanıştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda 9 Mayıs’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte projenin danışmanı Prof. Dr. Itır Erhart’ın sorularını yanıtlayan Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, “Banka olarak sürdürülebilirliği insan odaklı bir yaklaşımla ele alıyoruz. Kurumların bugün en önemli görevinin insanların çözüm aradığı konularda sorumluluk almak ve bu alandaki atılımlarıyla topluma güven vermek olduğuna inanıyoruz. Bugün Şehrin İyi Hali ile başlattığımız turnemiz de bu bakış açımızın bir yansıması. Şimdiye dek 22 bini aşkın üniversite öğrencisi Şehrin İyi Hali çatısı altında toplumsal sorumluluk projelerine katkı sundu. Böylece gençler sürdürülebilir bir dünya için emek verirken aynı zamanda liderlik becerilerini, empati yeteneklerini ve sorumluluk duygularını geliştirdi. Öte yandan geçtiğimiz yıl yaptığımız bağımsız bir araştırma ile Şehrin İyi Hali projemizin sosyal etkisini hesapladık. Buna göre, banka olarak yaptığımız her 1 TL’lik yatırıma karşılık 4,38 TL’lik sosyal değer oluşturduğumuzu gördük. Bu, gençlerin gönüllü olarak yaptığı çalışmaların hem gençlere hem de toplumumuza yüksek bir fayda kazandırdığının en güzel kanıtı. Bugün başladığımız Şehrin İyi Hali turnesi ile ise bu etkiyi daha da güçlendirmek üzere yola çıkıyoruz. Üniversitelerde düzenleyeceğimiz etkinlikler ve atölye çalışmaları ile gönüllülüğü daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Bu buluşmaları Mert Fırat, Harun Tekin, Erdil Yaşaroğlu, Begüm Kütük ve Nilipek. gibi alanında başarılı ve yüksek bir duyarlılığa sahip isimlerin katılımlarıyla zenginleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızla gençlerin gönüllülük ve sosyal girişimcilik alanında çok daha aktif olacağına ve hepimizi ileri taşıyan çalışmalara liderlik edeceklerine inanıyorum” dedi. 9 Mayıs’ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleşen buluşmada müzisyen Harun Tekin, üniversite yıllarından başlayan gönüllülük projelerine katılma hikayesini paylaştı. Sohbet sonrası gerçekleştirdiği akustik performansı ile gençlerden büyük alkış aldı. Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ve oyuncu Begüm Kütük Yaşaroğlu bireysel farkındalığa ve topluma katkı sağlama yolculuğuna dair keyifli bir sohbette bir araya geldiler. Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise gönüllülüğün nasıl bir kariyer yolculuğuna dönüşebileceğini anlattı. Tüm sohbetler akademisyen Prof. Dr. Itır Erhart’ın moderasyonuyla gerçekleşti. Etkinlik, Toplum Gönüllüleri Vakfı liderliğinde 200 üniversite öğrencisinin katıldığı bir çevre atölyesi ile son buldu. Turne, 10 Mayıs’ta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve 13 Mayıs’ta İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde devam edecek. Banka aynı zamanda online içerikler ve videolarla da gençleri gönüllülük alanında bilinçlendirmeyi sürdürecek.