GENEL - 11 Temmuz 2019 Perşembe 13:26

Kuzka’nın, 2019 yılı mali destek alacak projeleri belli oldu

A
A
A
Kuzka’nın, 2019 yılı mali destek alacak projeleri belli oldu

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başvurusu alınan projelerden değerlendirme süreçleri tamamlanarak hibe almaya hak kazanan projeler belli oldu.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başvurusu alınan projelerden değerlendirme süreçleri tamamlanarak hibe almaya hak kazanan projeler belli oldu. KUZKA’nın Kasım 2018 tarihinde ilan edilen Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Kalkınma Mali Destek Programı (TAG) kapsamında toplam 13 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.


KUZKA’dan yapılan açıklamada; “Mali destek programı için başvurusu alınan ve değerlendirme süreçleri sonunda başarılı bulunan ve Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan projeler, KUZKA Yönetim Kurulu’nun 09 Temmuz 2019 tarihli toplantısında ele alınarak onaylandı” ifadeleri kullanıldı.


Sinop Belediyesi’nin “Tarihi Buzhane Binasının Kültür Merkezine Dönüştürülmesi”, Gerze Belediye Başkanlığı’nın “Gerze’nin Turizm Altyapısını Geliştirme” projesi Sinop ilinden destek için onaylanan iki proje oldu.


Ajansın mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan diğer projeleri ise şu şekilde;


Kastamonu-Ilgaz Dağı Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin “Kastamonu Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi Kafeterya Yapımı”, Kastamonu İli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “Kastamonu Kent Müzesi”, Kastamonu İli Daday İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın “Atlı Terapi Merkezi ve Model Binicilik Tesisi”, İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “İnebolu Türk Ocağı Binası İstiklal Yolu Müzesi”, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü’nün “Küre Dağları Milli Parkı Projesi”, Pınarbaşı Belediyesi’nin “Horma Kanyonu Mesire Alanı Projesi”, Çankırı Belediye Başkanlığı’nın “Çankırı Tarihi Kent Merkezinin Korunması ve Turizme Kazandırılması”, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Çankırı Kent Merkezinin Turizm Cazibe Alanı Haline Getirilmesi” ve Çerkeş Belediyesi’nin “Işıklar Konağının Restorasyon ve Tefrişinin Yapılarak Yerli ve Yabancı Turistlerin Hizmetine Sunulması” projeleri asil listeden desteklenmeye hak kazanırken, Azdavay Belediye Başkanlığı’nın “Doğa Turizminde Marka: Azdavay Suğla Yaylası Projesi” ise yedek listeden desteklenmeye hak kazandı.


Ardından KUZKA’dan “Desteklenmeye hak kazanan projelerin asil ve yedek listesi ile sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleri için hazırlanan bilgi notu, sözleşmede sunulacak evraklara ilişkin şablon ve örneklere Ajansın internet sitesi www.kuzka.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir” açıklaması yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir MAST İzmir Boat Show’u 21 bin 850 kişi ziyaret etti Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, deniz tutkunlarından yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı 21 bin 850 kişinin ziyaret ettiği fuarda, fiyatları 150 bin lira ila 20 milyon lira arasında değişen 300’den fazla tekne ile motor, ekipman ve aksesuarlar sergilenirken, çok sayıda satışa ve anlaşmaya imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuar firmalarını bir araya getirdi. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilendi. İzmir ve çevre illerden gelen deniz tutkunları, fuara yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda tekne ve ekipman, fuar daha bitmeden satılırken, fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar, satış ve iş anlaşmaları için görüşmeler yaptı. Katılımcılar ise ilgiden oldukça memnun kaldı. İkinci yılında yüzde 50 büyüyen ve sektöre yön veren bir platform olma hedefinde olan MAST İzmir Boat Show, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için bir buluşma noktası oldu. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show’u; Türkiye’nin 33 ilinden 19 bin 392’si yerli ve Almanya’dan Macaristan’a, Rusya’dan Körfez ülkelerine kadar 65 ülkeden 2 bin 458’i yabancı olmak üzere, toplam 21 bin 850 kişi ziyaret etti. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. MAST İzmir Boat Show; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED), İzmir Tekne İmalatçıları ve Tedarikçileri Dayanışma Derneği (TEKİMDER), TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) tarafından da destekleniyor.
Çanakkale Biga’ya 900 milyonluk dev proje AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptıkları görüşmeler neticesinde Biga’da tarımsal faaliyetlerin artırılması için dev bir tarım projesinin hayata geçeceğini açıkladı. Yapılan ihale sonucunda düzenlenen sözleşme ile 900 milyon TL tutarında sulama projesinin hayata geçeceğini bildiren Gider; “Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında geçtiğimiz günlerde ihale sözleşmesi imzalandı. 900 milyon TL tutarındaki sözleşme kapsamında 3 bin hektarlık, yani 4 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın sulaması gerçekleşecek. 77 bin metre HDPE cinsi, 19 bin metre de CTP cinsi olmak üzere toplamda 96 kilometrelik boru döşenecek. 35 kilometrelik tahliye kazısına ek olarak da 53 menfez ve kavşut, 457 adet de şebeke sanat yapısı diye tabir edilen birleşme noktası inşası yapılacak” dedi. ’Suyu verimli kullanmak zorundayız’ İnsanlığın su kaynaklarının kısıtlı olduğuna değinen Gider, “Dünyadaki su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’i tatlı su. Bu orandan yer altı sularını ve buzullarını çıkarırsanız, sadece yüzde 1,2’lik bir yer üstü su kaynağı. Bunun anlamı şu; sahip olduğumuz her bir damla çok değerli. Suyun her bir damlasını çok verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Bunun için de barajlarımızı ve buradan yapılacak sulama sistemlerini en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Biga, tarımsal açıdan büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanabilmek için Taşoluk Barajı’na yapılan bu yatırım büyük bir önem taşıyor. Çanakkale’nin genelinde de benzer projelerle, tarımsal sulamaya destek olmaya devam edeceğiz. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Biga’ya böylesine büyük sulama projesinin yapılmasında destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Çanakkale tarımını çok daha ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu. kullandı.