EĞİTİM - 03 Ekim 2025 Cuma 12:22

Sinop’ta atıl 19 okul köylere kazandırılacak

A
A
A
Sinop’ta atıl 19 okul köylere kazandırılacak

Sinop’ta merkez ilçede 5, 8 ilçede 14 olmak üzere atıl durumdaki 19 köy okulunun yenilenerek köy yaşam merkezine dönüştürüleceği açıklandı.


Sinop’ta hayata geçirilen "Köy Yaşam Merkezleri Projesi" kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, "Köy Yaşam Merkezleri Projesi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Merkez ilçede 5, 8 ilçede 14 olmak üzere atıl durumda bulunan 19 köy okulunun daha yenilenerek "köy yaşam merkezine" dönüştürülmesi için planlamalar yapıldı.


Yapılan açıklamada, "2024 yılında başlatılan Köy Yaşam Merkezleri Projesi, Sinop’ta örnek proje olarak gösterildi. Yerel ve ulusal düzeyde kamuoyunun takdirini topladı. Merkez ilçede 5, 8 ilçede 14 olmak üzere atıl durumda bulunan 19 okulun daha köy yaşam merkezine dönüştürülerek, 2026 yılında vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor" denildi.


Toplantıya Vali Mustafa Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.



Sinop’ta atıl 19 okul köylere kazandırılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nuri Şahin: "Hak edilmiş bir galibiyet aldık" RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Samsunspor maçının ardından, "Hak edilmiş bir galibiyet aldık" dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında RAMS Başakşehir, sahasında Samsunspor’u 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, maçın başından sonuna kadar iyi bir performans, güzel goller, hak edilmiş bir galibiyet aldıklarının altını çizdi. Şahin, "Oynanması zor bir rakibe karşı oynadık bugün. Sahanın her yerinden adam adama basan, toplu oyunda çok rotasyon yapan bir takıma karşı oyuncularım çok iyi oynadılar. Defansif anlamda da belki daha önce söylediğim gibi adam adama gerçekten zorluyorlar ama oyuncularım hem defansif hem de ofansif anlamda müthiş bir performans sergilediler. Son iç saha maçımızda gol yemeden kazanmak çok önemliydi. İnşallah haftaya da sezonu en güzel şekilde kapatırız" ifadelerini kullandı. "34 hafta sonunda kim hak ettiyse 5. olsun" Takımla sezona beraber başlamadıklarını belirten Şahin, "Orada çok kredi kaybettik. Bizim ilk geldiğimiz dönemde kredi kaybettik ama hala mayısın sonunda bu yarıştaysak bazı şeylerin çok iyi yapıldığının kanıtıdır. Samsun ve Göztepe ikisi de çok değerli camialar ve çok değerli iki kulüp. Göztepe’nin kendine has bir oyunu var ama Samsunspor’un Thorsten Fink geldikten sonra iyi bir çıkışı oldu. Oynanması çok zor bir oyunu oynatıyorlar. Rakip analizi çok zor çünkü her yerde adam adama basıyorlar. 34 hafta sonunda kim hak ettiyse 5. olsun. Göztepe bizi geçerse ben yine çıkıp tebrik ederim. Demek ki hak eden takım onlar olmuştur. Antep’e mutlak üç puan için gideceğiz. Samsunspor’un da Göztepe’nin de çok profesyonel bir şekilde son maçı oynayacağından hiç şüphem yok. Bu oyun beni çok mutlu etti. İnşallah son hafta da daha da üstte olur" diye konuştu.
Çorum Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı. Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı. "İyi ki Galatasaraylıyız" Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, "Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi. "İlklerin takımı Galatasaray" Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, "Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım" diye konuştu. "Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz" diye konuştu. Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, "Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.