KÜLTÜR SANAT - 02 Mart 2019 Cumartesi 22:01

Sinop’ta “Önder Kitap Kahve” hizmete girdi

A
A
A
Sinop’ta “Önder Kitap Kahve” hizmete girdi

Sinop’un Ayancık ilçesinde, Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından, Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı’nın desteğiyle oluşturulan "Önder Kitap Kahve" AK Parti Millet Vekili Dr.

Sinop’un Ayancık ilçesinde, Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından, Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı’nın desteğiyle oluşturulan "Önder Kitap Kahve" AK Parti Millet Vekili Dr. Nazım Maviş tarafından açıldı.


Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Şahin yaptığı açılış konuşmasında, “Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018/2 çağrı kapsamında yaptığımız ‘Kitap Kahve ve Güzel Ülkemi Tanıyorum Projesiyle’ hayata geçirdiğimiz Önder Kitap Kahvemiz 3 bin 500 kitapla Ayancıklı öğrencilerimizin, halkımızın hizmetine sunduk. Kitap Kahvemizde öğrencilerimiz kitap okuyorlar, ücretsiz çay, kahve, kek, börek, çorba vs. ikramlarımızı yapıyoruz. Ödünç kitap veriyoruz. Kitap değerlendirmeleri yapıyoruz. Burada en çok kitap okuyan, etkinliklere katılan öğrencilerimize puan veriyoruz. Yaz aylarında en çok puan toplayan öğrencilerimizi ülkemizin çeşitli bölgelerine çadır kamp ve gezilerle ödüllendireceğiz” dedi.


AK Parti Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise yaptığı konuşmasında, "Ayancık için güzel bir mekan olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayancık’a hayırlı olsun” diye konuştu.


Proje Koordinatörü Ahmet Kahyaoğlu, “Şehit Ahmet Can Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 2018/1 çağrı döneminde iki proje yaptık ‘Değerler Eğitimi ve Spor Projesi’ ile okulumuza 10 bin TL spor malzemesi aldık, Ayancık genelindeki okullarla 20 adet spor etkinliği yaptık, öğrencilerimizle 12 adet piknik, 10 adet sabah namazı buluşması yaptık. Yakın tarihimi öğreniyorum projesiyle öğrencilerimize gençlik merkezinde yakın tarih sunumları yaptık. Yakın tarih kitaplığı oluşturduk. Okulumuza 12 raflı kütüphane kurduk. Amasya’ya tarihi kültürel gezi düzenledik. 2018/2 çağrı kapsamında Ayancık Önder İmam Hatipliler Derneğine yaptığımız projeyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle oluşturduğumuz Önder Kitap Kahvemizi bugün resmi açılışını yaptık. Tüm Ayancıklılara hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Programa Sinop Önder Başkanı Osman Aksu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Aslan ve Davut Kaya, Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan, Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Mustafa Çilesiz, AK Parti İlçe Başkanı Haluk Taşkan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Ak, Ayancık MYO Müdürü Recep Aykan, MYO Müdür Yardımcısı Şemsettin Uluçam ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.
Manisa Özgür Özel’e 9 yaşındaki adaşından sürpriz Manisa’nın Alaşehir ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e kalabalığın içinde ulaşan 9 yaşındaki adaşı Özgür Sarı hayatının en mutlu gününü yaşadı. Doğum öncesi kan uyuşmazlığı tespit edilen ve Özgür Özel’in girişimleriyle kan değişimi sağlanan minik bebeği 9 yıl sonra karşısında adaşı olarak gören Özel, çocukla yakından ilgilendi. Manisa’nın Alaşehir ilçesi Şahyar Mahallesi’nde oturan 9 yaşındaki adaşı Özgür Sarı, kalabalığa rağmen, Özgür Özel’e ulaşıp ’hoş geldin’ demeyi başardı. Özgür Özel’in milletvekili olduğu dönem olan 31 Aralık 2015 yılında doğan Özgür Sarı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dünyaya geldi. Kan uyuşmazlığı nedeniyle, doğar doğmaz kanının değişmesi gereken ve 31 Aralık Yılbaşı tatili nedeniyle doktorların tatilde olabileceğini düşünen anne Raziye ve baba Serkan Sarı’nın, Özgür Özel’e ulaşıp yardım istemesiyle sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen ve Özgür adını verdikleri evlatları 9 yıl sonra kendisinin hayata bağlanmasına vesile olan adaşıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Alaşehir’e geleceğini duyan anne Raziye ve dede Osman Sarı, tüm kalabalığı delerek, Özgür Özel’e ulaşmayı başardı. Özgür Özel de adaşıyla yakından ilgilenerek sevdi. Anne Raziye Sarı, "Oğlum karnımdayken kan uyuşmazlığı tespit edildi. Çocuk doğar doğmaz kanının değişmesi gerekiyordu. Doğum 31 Aralı gününe denk geldi. 31 Aralık yılbaşı olduğu için doktor bulamayacağız diye korktuğumuz için eşim Serkan ve dedemiz Osman Sarı, Özgür Özel’e telefon ederek yardım istedi. Özgür Özel bize hemen hastaneye gitmemizi ve danışmanının yardımcı olacağını söylemiş. Bizde hemen yola çıktık. Doktorlar bizi kapıda karşıladı. Hemen hastaneye yatırdılar ve öğlen üzeri doğum oldu. Çocuğumun kanı değişti. Eğer kanı değişmeseydi, bu gün belki hayatta olmayacaktı. Biz telefonla konuştuktan sonra yolda giderken, çocuğumuzun adını ’eli bol, ikram’ anlamına gelen Kerem adını verecektik. Özgür Özel’in ilgisi ve yardımlarından dolayı, çocuğumun sağlıklı bir şekilde doğması üzerine adını Özgür koymaya karar verdik. Çocuğumuz sağlıklı doğdu, kanı değişti, hayata tutundu, bizde adını Özgür koyduk. Bu günde Özgür Özel’le buluşturduk." dedi. Özgür Sarı da adını aldığı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e kavuştuğu ve konuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.