POLİTİKA - 22 Kasım 2021 Pazartesi 16:10

Türkeli-Ayancık yolu İkisu bölgesinde köprü inşaatına başlandı

A
A
A
Türkeli-Ayancık yolu İkisu bölgesinde köprü inşaatına başlandı

Sinop’un Türkeli ile Ayancık ilçelerini birbirine bağlayan ve 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle bir bölümü yıkılan İkisu Köprüsü yerine yapılacak yeni köprünün inşaatına başlandı.

Sinop’un Türkeli ile Ayancık ilçelerini birbirine bağlayan ve 11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle bir bölümü yıkılan İkisu Köprüsü yerine yapılacak yeni köprünün inşaatına başlandı.


11 Ağustos’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle iki ilçeyi birbirine bağlayan İkisu Köprüsü’nün bir bölümünün yıkılması nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, söz konusu bölgede yeni köprünün inşası için çalışmalar başlattı.


AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 11 Ağustos’ta aşırı yağışların sonucunda meydana gelen sel afeti nedeniyle oluşan hasarların kısa sürede onarılarak, normal hayata dönüldüğünü, afet bölgelerinde mevcut eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini hatırlattı.


Bu kapsamda, İkisu bölgesinde yeni köprünün yapımı için ihale sürecinin tamamlanarak çalışmaların başladığını belirten Maviş, şöyle konuştu:


“İkisu bölgesinde yeni köprünün inşa edilmesi için 07 Eylül 2021 tarihinde ihalesi yapılmış olup, 08 Ekim 2021 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İkisu köprüsü proje hazırlıkları tamamlanmış olup, çalışmalara başlanmıştır. An itibariyle 20 kadar fore kazığın çakıldığı çalışmalar son sürat devam etmektedir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.