ASAYİŞ - 09 Mayıs 2016 Pazartesi 12:14

Teröristlerin Kurşunu Özel Harekat Polisinin Başucundaki Laptopa İsabet Etti

A
A
A
Teröristlerin Kurşunu Özel Harekat Polisinin Başucundaki Laptopa İsabet Etti

Şırnak’ta teröristlerin açtığı ateşte kurşunlardan biri, bir özel harekat polisinin başucundaki laptop bilgisayara isabet etti.
Şırnak’ta, kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Kente teröristler, dün güvenlik güçlerinin konakladığı bir okula uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda, teröristlerin açtığı ateşte kurşunlardan biri yatağında dinlenen bir özel harekat polisinin başucundaki laptopa isabet etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, laptop kullanılamaz hale geldi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Liseliler buluştu Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Kayseri Liseliler Derneği’nin düzenlediği Kayseri Liseliler Buluşması etkinliğine katılarak dernek üyeleri ile bir araya geldi. Kayseri Lisesi’nden mezun olduğu için son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Palancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Yurt dışında böyle kadim okulların mezun dernekleri çok yaygın şekilde faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Kayseri Lisesi’nin de böyle bir derneğinin olması son derece önemli. Türkiye’de en çok okul yapan belediye olarak eğitime oldukça önem veriyoruz. Son 5 yıl içerisinde ilçemize toplam 21 adet okul kazandırdık. Bu okulların içerisinde Türkiye’ye örnek olacak, inşallah yüz yıl sonra da Kayseri Lisesi gibi hatırlanacak olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu dönem kuracağımız diğer bir okul da Dahiler Koleji olacak. Üstün zekalı öğrencilerin eğitim alacakları, Türkiye’nin yüz yılına hitap edecek projelerin ve gençlerin yetiştiği güzel bir okul olacak." Kayseri Lisesi Dernek Başkanı Ömer Uzunoğlu ve Kayseri Lisesi Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk, Kayseri Lisesi’nden mezun olan Başkan Palancıoğlu’na destekleri için teşekkür etti. Kayseri Liselileri bir araya getiren etkinlik, Başkan Palancıoğlu’nun Kayseri Lisesi’nin eski mezunlarından Mehmet Çanakçıoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.
Muğla Muğla Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor. Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Oyuncak kütüphanesinin çocuğuma katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi projesi ile her çocuğun oyuncağa ulaşabilmesini hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi oyuncak kütüphanesi dört bölümden oluşuyor. Oyuncak kütüphanesinde kütüphane mantığı ile çocukların oyuncakları belli bir süreliğine alıp oynadıktan sonra geri iade edebileceği birinci alan, birlikte eğitim ve etkinliklerin yapılacağı ikinci alan, psikolojik danışmanlık, oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi ve depremzede çocuklara verilmek üzere bağışların kabul edildiği dördüncü alan bulunuyor. Çocukların psikolojik, sosyal ve diğer alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak, her çocuğun her oyuncağa erişimini sağlamak, engelli bireyler içinse benlik kaygısı, baş etme becerileri kazandırmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde bir ilk olma özelliğine sahip. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Burada çocuklarım parmak boyama, sulu boya ve farkla değişik etkinlikler yapıyor. Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Çocuklar bir arada olunca öğrenmeleri daha kolay oluyor. 5-6 aydır buraya gelip gidiyoruz. Çocuğuma da katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi.
Muğla Köyceğizli hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü 2024 yılında Köyceğiz’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acentelerinin 2024 Yılı Hac Organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik İlçe Müftülüğü toplantı salonunda 2 gün boyunca "Hac Hazırlık Seminerleri" gerçekleştirildi. Seminerlerde Vaiz Emine Okulu, bayan hacı adaylarına kadınlara özgü konular ve hac menasiki hakkında; Vaiz Rauf Evleksiz, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, sunumlar ve uygulamalı olarak hac yolculuğu, haccın ifa edilişi hakkında hacı adaylarına çeşitli bilgiler verdi. Son gün; Hz. Peygamber (s.a.v.), Mescid-i Nebevi ve Medine, Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık ve Bir arada Yaşama Bilinci konularında İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz seminer verdi. İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık memurları Temel Sağlık Bilgileri başta olmak üzere sunumlar eşliğinde hacı adaylarına sağlık konularında da bilgi aktardılar. Hacı adaylarına ve görevlilere menenjit aşısının uygulanmasıyla program sona erdi. Seminerlerin son gününde konuşan Müftü Karagöz, ”Bu sene Köyceğiz’den 18 Hacı adayımızı yolcu edeceğiz. Köyceğizli ve Muğlalı Hacı adaylarımız kafile olarak 17 Mayıs 2024 tarihinde Dalamandan yola çıkıp Hac farizasını ifa ettikten sonra 1 Temmuz 2024 tarihinde ülkemize dönmüş olacaklar. Hac meşakkatli bir ibadet, Rabbim hacı adaylarımıza kolaylıklar ihsan ederek mebrur bir hac yapmayı lütfetsin. Siz değerli hacı adaylarından mübarek beldelerde özellikle ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için dua etmenizi istirham ediyorum. Hac ibadetinizi yapıp sağ salim ülkemize dönmenizi de temenni ediyorum” dedi.