GENEL - 13 Mayıs 2017 Cumartesi 10:30

(Özel haber) Kato Dağı zirvesinde operasyon, eteklerinde ise davul zurnalı kermes

A
A
A
(Özel haber) Kato Dağı zirvesinde operasyon, eteklerinde ise davul zurnalı kermes

Kato Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, dağın eteklerinde bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kermes düzenleyen öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kato Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, dağın eteklerinde bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kermes düzenleyen öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti. Şehit Doğan Acar İlkokulu ve Şehit Mehmet Ali Bozkurt Ortaokulu bahçesinde 4’üncü sınıf öğrencilerinin mezuniyet balosu için düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü.


İlçeye bağlı Kato Dağı kırsalında 23 gün önce başlatılan operasyon devam ederken, dağın eteklerinde bulunan Beytüşşebap ilçesinde hayat devam ediyor. Öğrenciler okul bahçesinde düzenlenen kermeste davullu zurnalı halaylar çekerek gün boyu eğlendi. Kermese İlçe Kaymakamı Murat Şener, İlçe Emniyet Amiri Adnan Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Şerif Çelikkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kermeste yapılan pasta, börek ve yemek çeşitleri sergilendi. Kermese katılanlar davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Nurevşan Meriç adında bir öğrenci mezun olacak öğrenci arkadaşları için harçlığı olan 10 TL’yi kermese verdiğini söyledi. Meriç, "Babam okul aile birliği başkanı, ben de bana verilen harçlıkla arkadaşlarıma destek çıktım, güzel bir mezuniyet olsun diye. Bu gün burada hem eğlendik hem de arkadaşlarımıza destek çıktık, çok mutluyum. Her günümüz böyle geçsin istiyorum’’ dedi.


Sınıf öğretmeni Nilgün Yılmaz Ülker 4’üncü sınıf öğrencileri için bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi. Ülker, "Düzenlemek istediğimiz mezuniyet töreninde maddi imkanı iyi olmayan öğrencilerin bazıları giysi alamıyordu. Bu yüzden bir kermes düzenledik. Allah razı olsun herkes katıldı ve bize destek çıktı. Bugünkü hedefimiz bin 500 lira, bu parayla öğrencilerimize kıyafet alacağız. Çok güzel bir gün oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.


Kato Dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap ilçesinde hayat normal bir şekilde devam ederken, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta buluna Kato Dağı’nda ise günlerdir devam eden operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.