GENEL - 18 Ocak 2018 Perşembe 10:16

Beytüşşebap ve Uludere kar altında kaldı

A
A
A
Beytüşşebap ve Uludere kar altında kaldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, her iki ilçe tamamen beyaz örtüye büründü.

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, her iki ilçe tamamen beyaz örtüye büründü. Adeta beyaz gelinliğini giyerek tamamen beyaza bürünen ilçelerde kartpostallık görüntüler oluştu. Etkili olan kar ilçe merkezlerinde 15 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde ise yer yer yarım metreye ulaştı.


Yurt genelinde beklenen kar yağışı dün akşamdan itibaren Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçesinde etkili oldu. Dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Uludere ile Uzungeçit beldesini birbirine bağlayan Tanin Tanin dağlarındaki geçit ile yüksek kesimlerdeki koy yolları ulaşıma kapandı. Beytüşşebap ilçe özel idare ekipleri köy yollarını, karayolları ekipleri ise Şırnak-Beytüşşebap ve Uludere yollarını kardan temizleme çalışmaları başlattı. Beytüşşebap belediye ekipleri de ilçe merkezindeki yolları açık tutmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.



Yüksek yerlerde kar kalınlığı yarım metreye ulaştı


Etkili olan kar yağışı ilçe merkezi ve merkeze bağlı köylerde 15 santimetre olarak ölçülürken, yüksek kesimlerde yer yer yarım metre olarak ölçüldü. Beyaz örtüye bürünen Beytüşşebap ilçesinde Habur Çayı ve çevresinde kartpostallık görüntüler oluştu. Kar etkili olduğu için hayvanlarını meralara götüremeyen Ayvalık köyü sakinleri ise sabahın ilk ışıklarıyla sonbahar aylarında keserek evlerine getirdikleri meşe yapraklarını ahırdan çıkardıkları keçilere yem olarak verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.