GENEL - 19 Eylül 2018 Çarşamba 16:38

Cizre’de üst geçit eylemi

A
A
A
Cizre’de üst geçit eylemi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup vatandaş, sık sık trafik kazalarının yaşandığı İdil yoluna üst geçit yapılmasını istedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup vatandaş, sık sık trafik kazalarının yaşandığı İdil yoluna üst geçit yapılmasını istedi.


Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Aşağı Çeşme köyü sakinleri, köylerinden geçen İdil karayolunda sık sık trafik kazalarının yaşandığını belirterek, köye üst geçit yapılması için eylem gerçekleştirdi. Cizre-İdil karayolu üzerinde toplanan köylüler, basın açıklaması yaptı. Köylüler adına konuşan Muhtar Agit Ruvanas, araç trafiği yoğunluğunun çok fazla olduğu için bundan önceki yıllarda birkaç çocuğun karşıdan karşıya geçmek isterken trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. En son dün meydana gelen 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığını anımsatan Ruvanas, “Meydana gelen bu kazalardan dolayı çocuklarımız okula gidip gelmeye korkar hale geldi. Cizre-İdil karayolunun köyün içinden geçmesi çocuklar ve öğrenciler için büyük bir tehlike arz ediyor" dedi.



“Hız sınırının 50’ye düşürülmesini istiyoruz”


Köyün içinden geçen karayolunu kullanan araçların 100 ve 150 kilometre hızla seyrettiğine dikkat çeken Ruvanas, şunları kaydetti:


“Bizim isteğimiz ve ricamız hız sınırının köy girişinden çıkışına kadar 50 kilometreye düşürülmesidir. Çünkü karayolunun her iki tarafından köylülerimizin evleri bulunuyor. Çocuklarımız ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için yetkililerden bir üst geçit yapılmasını rica ediyoruz. Öğrenciler okula yaya olarak gittiği için karşıdan karşıya geçerken çok korkuyor. Bizler de çocuklarımıza araba çarpar diye korkuyoruz. Öncelikli olarak 18 köye ulaşımı sağlayan bu yolda bir kavşağın yapılmasını istiyoruz. Başka çocukların da ölmemesi için buraya bir üst geçidin yapılmasını çok önemli buluyor ve yetkililerden sesimizi duymasını istiyoruz.”


Karşıdan karşıya giderken çok korktuğunu belirten Mizgin Ruvanas, “Bu yolda daha önce birçok kaza oldu. Okula yaya olarak gidiyoruz. Onun içinde bize bir üst geçit yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


Nergiz Ruvanas ise, “Yolun her iki şeridi çalıştığı için bizle çok korkuyoruz karşıdan karşıya gitmeye. Benden daha küçük çocuklar da var onlar nasıl gidecek okula” ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel spor turnuvaları bu yıl on üç farklı branşta “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” adı altında düzenleniyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel spor turnuvaları “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Merkez Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir Stadyumunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyona, 8 şehirden yaklaşık 180 sporcu, antrenör, ve idareci katılıyor. Ev sahibi Ağrı’nın yanı sıra Sivas, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Malatya illerini temsil edecek takımlar Futbol Grup Şampiyonasında final bileti alabilmek için mücadele edecek. Grup maçları sonunda birinci olan takım Tekirdağ’da yapılacak Türkiye Finallerine katılım hakkı elde edecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din açılış konuşmasında, Gençlerimizin sporu sevmesi ve spora teşvik edilmesi bizim için çok önemli. Bu tür karşılaşmaların, hem sporcularımızın gelişimine katkıda bulunuyor, hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladığını belirten İl Müdürü Din, müsabakalara katılan tüm takım ve sporculara başarılar diledi. Açılış seremonisine; Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil budak, Yurt İdari İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç, Spor Şube Müdürü Turan Tunç, sporcular antrenörler ve idareciler katıldı. Organizasyon, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.