GENEL - 30 Aralık 2011 Cuma 17:23

ŞIRNAK`TA ÖLEN ÇOCUKLARDAN BİRİSİ BİLGİSAYAR PARASI BİRİKTİRMEK İÇİN K. IRAK`A KAÇAK MAZOT ALMAYA GİTMİŞ

A
A
A
ŞIRNAK`TA ÖLEN ÇOCUKLARDAN BİRİSİ BİLGİSAYAR PARASI BİRİKTİRMEK İÇİN K. IRAK`A KAÇAK MAZOT ALMAYA GİTMİŞ

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünden, kaçak yollarla Kuzey Irak tarafına geçen ve Türkiye’ye giriş yapmaları sırasında savaş uçakları tarafından terörist sanılarak vurulan 35 kişi arasında bulunan 13 yaşındaki Orhan Encü, bilgisayar parası toplamak için kaçak mazot almaya gitmiş.
İlkokul 8. sınıf öğrencisi olan Orhan Encü’nün öğretmeni tarafından çok sevildiğini belirten baba Halil Encü, "Oğlum ders çalışmak için bilgisayar istiyordu. Ancak maddi durumum müsait olmadığı için bir kaç kez Kuzey Irak’a gidip kaçak mazot alacağını söylemişti. Kendisine karşı çıktım. Ancak ağabeyi 23 yaşındaki Zeydan Encü ile beraber gidip kaçak mazot getiriyorlardı. Her gidiş gelişinde ikisi toplam 120 TL para kazanıyordu" dedi.
Hayatını kaybedenlerden Abdulselam Encü ise Bitlis Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu’ndan 2 yıllık inşaat teknikerliğini bitirmiş. DGS sınavına girip eğitimini 4 yıla tamamlayıp mühendis olmak isteyen Abdulselam Encü, yol parasını çıkarabilmek için arkadaşları gibi Kuzay Irak tarafına geçip kaçak mazot getiriyordu. Abdulselam Encü’nün dayısı Azat Encü, kendisinin köyde çok sevildiğini söyledi.
Hayatını kaybedenlerden 7. sınıf öğrencisi Erkan Encü’nün babası Mehmet Encü ise 1998 yılında K. Irak sınırında koruculuk yaparken, mayına basıp gözlerini kaybetmiş. Mehmet Encü’nün ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve ilk kez kaçak mazot için K. Irak’a gittiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir