GENEL - 30 Aralık 2018 Pazar 15:35

83 yaşındaki vatandaş vali eşinin girişimiyle sağlığına kavuştu

A
A
A
83 yaşındaki vatandaş vali eşinin girişimiyle sağlığına kavuştu

Şırnak’ta görme azlığı çeken Mehmet Caner adlı vatandaş, Vali Mehmet Aktaş’ın eşi Sibel Aktaş’ın girişimleriyle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Şırnak’ta görme azlığı çeken Mehmet Caner adlı vatandaş, Vali Mehmet Aktaş’ın eşi Sibel Aktaş’ın girişimleriyle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.


Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın eşi Sibel Aktaş, gerçekleştirdiği ev ziyaretleri sırasında Mehmet Caner’e (83) denk geldi. Sibel Aktaş, bir süre sohbet ettikten sonra, Mehmet Caner’in görme güçlüğü çektiğini fark etti. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçerek, Caner için gerekli çalışmalarının yapılmasını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü de Caner’i Cizre Devlet Hastanesine sevk etti. Yapılan muayene sonucu Mehmet Caner’in sağ göz kataraktı olduğu belirlendi. Yapılan dikişsiz ve son teknoloji Fako yöntemiyle başarılı bir şekilde katarakt ameliyatı olan Caner sağlığına kavuştu


Cizre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Hidayettullah Erzen, “Mehmet Caner Şırnak merkezden 1,5 yıl önceden başlayan görme azlığı şikayetiyle bize başvurdu. Günlük işlerini yapmakta çok zorlanıyordu. Yapılan muayenede her iki gözde el hareketi seviyesinde görmeleri mevcuttu. Daha önce dış merkezde sol gözden katarakt ameliyatı olmuş. Bu gözdeki kesifleşmiş göz içi lensini ayakta tedavi yöntemi olan YAG Lazer ile temizledik. Ertesi gün yapılan kontrolde sol gözdeki görme seviyesi yükseldi. Sağ gözde orta sertlikte kataraktı mevcuttu. Cizre Devlet Hastanesi’nde hafta sonu Cumartesi günü dikişsiz ve son teknoloji olan Fako yöntemiyle başarılı bir şekilde katarakt ameliyatını yaptık. Kataraktını alıp göz içine mercek implant ettik. Hastamızı servise aldık. Biraz dinlendikten sonra da taburcu edilecek. Hastamıza acil şifalar dileriz” dedi.


Sağlığına kavuşan Mehmet Caner ise, “Sağlığıma kavuşmamda yardımcı olan Şırnak Valimiz Mehmet Aktaş’ın eşi Sibel Aktaş’a, İl Sağlık Müdürlüğüne ve Cizre Devlet Hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.