GENEL - 18 Mart 2019 Pazartesi 16:02

Şırnak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri

A
A
A
Şırnak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri

Şırnak’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104.

Şırnak’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.


Valilik bahçesinde düzenlenen törene Vali Mehmet Aktaş, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumundan sonra Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okundu.


Daha sonra Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler de okunurken, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi korusu tarafından şarkılar ve marşlar söylendi, okullar tarafından tiyatro gösterileri düzenlendi. Program, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.


Daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda bulunan şehitler anıtını ziyaret eden Vali Mehmet Aktaş ve beraberindekiler, burada şehitler için dua ettiler. Şehitlerin anıtlarına çiçekler bıraktı.


Ardından bir otelde şehit ve gazi aileleri onuruna Şırnak Valiliği tarafından yemek programı düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Bizi dışarıdan saldırılarla dağıtamayacaklarını, diz çöktüremeyeceklerini gören hainler, düşmanlarımız bu sefer içimizdeki bir kısım hainleri, bir kısım zalim ruhlu ve emperyalistlere uşaklık etmekten zevk alanları devşirerek, bizi içeriden vurmaya heveslendiler. Bölücü terör örgütü PKK, Çanakkale’de bizim bayrağımıza, namusumuza, vatanımıza el uzatanlarla aynı zihniyettedirler. Çünkü hepimiz iyi biliyoruz ki bunlarda din yoktur, bunlarda namus yoktur. Bunlarda vatan anlayışı yoktur. Bunlar katil ruhludur ki bunu her fırsatta gösterdiler. Aynı amaca hizmet etmek için bize saldırlar, bize silah doğrultular. Başta bu toprakların evlatları olmak üzere yine millet olarak göğüs gerdik. Bununda bedelini ödedik. Ama Allah’a şükür bir karış toprağımızı vermedik ve vermeyeceğiz. Yine bunlarla da netice alamayanlar bu sefer 15 Temmuz’da bu memleketin ekmeğini yemiş, bu memleketin silahını kullanan, bu memleketin üniformasını kullanan hainler bu millete saldırdılar. Ağababaların talimatlarıyla. 15 Temmuz gecesinde kadın, erkek, genç, yaşlı demedik. Bir araya geldik omuz omuza verdik. 15-16 saatte o hain darbe girişimini de bertaraf ettik. Tarihte olduğu gibi bundan sonrada hiçbir hain saldırı girişiminde geri durmayacağız. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza, namusumuza, şerefimize el uzattırmayacağız. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Omuz omuza olalım ve o hainleri heveslendirmeyelim. Onların heveslerini kursaklarında bırakalım. Ülkemiz dara düştüğünde tabi ki Çanakkale, kurtuluş savaşı, 15 Temmuz’da olduğu gibi, bölücü terör örgütü ile olduğu gibi Gabar, Cudi, Bestler-Derelerde olduğu gibi verdiğimiz mücadeleyi vereceğiz. Ama gönül istiyor ki o durumlara gelmeyelim. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bu mücadelede de çok büyük mesafeler aldık. Biti bitiyor bunu biliyoruz. Ama gelin görün ki bu bölücü terör örgütün zihniyeti hala daha çarşımızda, pazarımızda dolaşıyor. Hala daha soframıza kadar girebiliyor. Onun için gelin beraber bu belayı bu memleketten kazıyalım. Bütün zihniyetiyle ve bütün unsurlarıyla kazıyalım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)