GENEL - 29 Mart 2019 Cuma 12:32

Sendika temsilcilerinden AK Parti adayı Müjde’ye ziyaret

A
A
A
Sendika temsilcilerinden AK Parti adayı Müjde’ye ziyaret

Sağlık-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen temsilcileri, AK Parti’den Şırnak’ın Cizre İlçe Belediye Başkan adayı olan Eşref Müjde’yi ziyaret etti.

Sağlık-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen temsilcileri, AK Parti’den Şırnak’ın Cizre İlçe Belediye Başkan adayı olan Eşref Müjde’yi ziyaret etti.


Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, Sağlık Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabğatullah Anmal, Genç Memur-Sen İl Başkanı ve İdil İlçe Başkanı Mehmet Selim Tepe, Eğitim Bir-Sen Cizre İlçe Başkanı İrfan Elgün, Eğitim Bir-Sen Silopi İlçe Başkanı Bilal Aksoy ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı üyeler, AK Parti Cizre Belediye Başkan adayı Eşref Müjde’yi seçim irtibat bürosunda ziyaret etti.


AK Parti Cizre Belediye Başkan adayı Eşref Müjde’ye desteklerini ileten Memur-Sen Şırnak Şube başkanı Abdullah Çatı, Türkiye’nin istikrarı yakalayabilmesi için önce yönetsel, ardından da ekonomik istikrarın sağlanmasının gerektiğini söyledi. Çatı, "Bu anlamda hem üyesine kamu görevlilerine hem ülkesine karşı hassasiyet taşıyan bir emek hareketiyiz. Bizim hassasiyetimiz, Cizre’mizde istikrarın yakalanması. Yönetsel istikrar olmadan huzur, belediyecilik hizmeti ve ekonomik istikrar olmaz. Yönetsel istikrar olmadan, ülkede yarına ilişkin tereddütler, kaygılar çoğalır, coğrafyada istikrar olmaz. Hassasiyetimiz, Cizre’mizde istikrarın daim olmasıdır. Hassasiyetimiz, Cizre’mizde yönetsel istikrarın huzuru beraberinde getirmesi, şehrimizin terör tuzağından çıkması, üretim ekonomisine geçmesi ve huzurun hakim olmasıdır. Memur-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de yarında milli iradenin yanında olduk ve olacağız. Milletin camı ile esnafın kepengi ile kaldırım ve parke taşı ile sorunu olanları unutmadık ve unutmayacağız, unutmayacağız ki yarınlarımıza emin adımlarla yürüyelim" dedi.


Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabğatullah Anmal ise Memur-Sen ailesinin mesele ümmet ve millet olunca tarafını milli iradeden yana açıklamaktan hiç bir zaman çekinmediğini söyledi. Anmal, "Bizler Memur-Sen ailesi olarak bu gün AK Parti Cizre Belediye Başkan adayı Eşref Müjde’ye desteklerimizi ifade etmek üzere kendilerini ziyaret ettik. Memur-Sen ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.


AK Parti Cizre Belediye Başkan adayı Eşref Müjde ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sendika temsilcilerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye ve Çekya arasında çevre koruma işbirliğine ilişkin niyet beyanı imzalandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ‘Çevre Koruma İşbirliğine İlişkin Niyet Beyanı’na imza attı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin dünyaya tanıttığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık Hareketi başta olmak üzere Bakanlığın çevre projelerine ilişkin istişarelerde bulunuldu. “İklim Kanunu hazırladık” İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve iklim değişikliği ile mücadelede kararlı olduklarını aktaran Bakan Özhaseki, “Bu konuda ekolojik temelli ve bilimsel yöntemlerle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İklim Kanunu’nu hazırladık, önümüzdeki günlerde TBMM’ye getireceğiz” ifadesini kullandı. İklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerinde Türkiye’nin deneyimlerini Çek Cumhuriyeti ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Bakan Özhaseki, şunları kaydetti: “Ortak evimiz dünyamızı evlatlarımıza daha yaşanabilir bırakabilmek için birlikte hareket etmemiz ve dünyadaki çevre sorunlarına ortak çözüm üretmemiz gerektiği bilinciyle çalışmalarımızı artıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefimiz doğrultusunda, iklim değişikliğiyle mücadeledeki deneyimlerimizi paylaşacak, sahip olduğumuz hassasiyetle çevre projelerimizde iş birliği yapacağız.” Özhaseki, çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında orman varlığını son 20 senede artıran ender ülkelerden biri olduklarını söyledi. Toplam 100 milyon metrekare millet bahçesi yapma çabası içinde olduklarını vurgulayan Özhaseki, “Bu konuda her türlü iş birliğine açığız. Bildiklerimizi dünyayla paylaşırız” dedi. Çek Cumhuriyeti Çevre Bakanı Petr Hladik ise atık yönetimi ve jeoloji konusunda iş birliği yapmak istediklerini söyledi. İki ülke olarak ortak paylaşılacak tecrübeler olduğuna dikkati çeken Hladik, “Dünyayı gelecek nesiller için korumak görevimizdir” kaydetti. Görüşmenin ardından iki Bakan, iklim değişikliğiyle mücadeledeki deneyimleri paylaşmak, çevre projelerde iş birliği yapmak üzere “Çevre Koruma İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı”nı imzaladı.
Ankara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, IKBY heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydın Maruf ile heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydın Maruf ve heyetini Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki makamında kabul etti. Topçu, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Türkiye bölgesinde ve dünyada barışı, istikrarı ve refahı hakim kılmak için başta her alandaki ilişkilerinde, sınır komşuları olmak üzere en üst düzeyde ’Türk Samimiyeti’ ile gereğini kararlı bir şekilde yapmaktadır. Irak ve Türkiye halkı birbirlerinin tarihi, kültürel daha ötesi kan ve can kardeşi olup, Erbil, Süleymaniye, Bağdat, Kerkük ve Musul bizim için birbirinden asla ayırmadığımız kardeşlerimizin yaşadığı kadim beldelerdir. Kürdün, Arap’ın Türkmen’in eline diken batsa Türkiye devleti ve milletiyle yüreğinde hisseder. Irak’ın 3. asli ve kurucu unsurlarından, barışın ve kardeşliğin teminatı Türkmenlerin; Irak’ın birliği ve dirliği içinde hak ettikleri yere sahip olmaları, Irak’ın ve Irak halkının tamamının birliği, refahı ve istikrarı için önemli olduğu kadar, Türkiye ve Irak’ın var olan her alandaki iyi ilişkilerinin daha da gelişmesi için de önemlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti ile birlikte iki kardeş ülke arasında imzalanan ’Kalkınma Yolu Projesi’ sadece bölgenin değil bütün dünya başkentlerinin de refah ve istikrarı için büyük katkıları olacaktır."