GENEL - 06 Mayıs 2019 Pazartesi 09:30

Sivil şehitler Silopi’de toprağa verildi

A
A
A
Sivil şehitler Silopi’de toprağa verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde minibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kişi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde minibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kişi Yenişehir Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.


Silopi ilçesine bağlı Uyanık köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Servet ve Diyar Bilen Silopi ilçesinde toprağa verildi. Silopi Devlet Hastanesi’ne getirilen Servet ve Diyar Bilen’in cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından tekrar Silopi ilçesine getirilen Servet ve Diyar Bilen’in cenazeleri, ilçe merkezindeki Yenişehir Mahallesi’nde toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı tabutlarla Yenişehir Mahallesi’ndeki Medine Camii’ne getirilen cenazelerin namazı kılındıktan sonra, defnedilmek üzere Yenişehir mezarlığına götürüldü. Çok sayıda kişinin katıldığı defin esnasında, mezarlığın giriş kapısında cenazenin gelmesini bekleyen Kürtçe ağıtlar yaktı.



"Vatan sağ olsun"


Defin sonrası Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, patlamada hayatını kaybeden Diyar Bilen’in babası Hasan Bilen ve Servet Bilen’in abisi Sedat Bilen’e tabutlarına sarılı Türk bayrağını verirken acılı baba Hasan Bilen ’Vatan Sağ olsun’ dedi. Baba Hasan Bilen, başsağlığı dileklerini aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ve yeğenin bulunduğu aracın, köy dönüşünde bomba patlaması sonucu hayatını kaybettiklerini belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. Onlar şehit oldular. Onları yapanların Allah belalarını versin. Bin defa Allah belalarını versin. Başka da ne diyebilirim" diye konuştu.


AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen de, "Bugün yaşanan bu elim olayda terör örgütü yine gerçek yüzünü gösterdi. Çoluk çocuk demeden, sivil demeden herkese karşı ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Bugün ki saldırıda şehit olan çocuklar benim yeğenlerimdi. Bunun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu ateş hepimizin yüreğini yaktı. Memleketimizin başı sağ olsun. Terör örgütü, onlara yandaşlık eden herkesi lanetle, şiddetle yaptıkları bu alçaklıktan, bu hainlikten, bu ihanetten dolayı kınıyoruz. İnanıyoruz ki devletimi gerekeni her zaman yapacaktır. Terör örgütü ve onların yandaşlarına en güzel cevabı verecektir. Bizler vatan sağ olsun diyoruz. Güvenlik birimlerinden aldığımız bilgiye göre el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile imha edilmesi sonucu gerçekleştirilmiş bir saldırıdır" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."