GENEL - 02 Ocak 2012 Pazartesi 18:03

ORTASU KÖYÜ MUHTARINDAN AÇIKLAMALAR

A
A
A
ORTASU KÖYÜ MUHTARINDAN AÇIKLAMALAR

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü Muhtarı Haşim Encü, 35 sivilin öldürülmesi olayının bilinçli yapıldığını ileri sürerek, bu olayda parmağı olanların mutlaka yakalanarak cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Bölgedeki köylülerin kaçakçılık yaparak geçimlerini sağladığını belirten Muhtar Haşim Encü, sınır karakollarının bu kaçakçılığa göz yumduğunu iddia etti. Sürekli olarak köylülerin sınırı geçip bu işi yaptığını belirten Encü, tehlikeli durumlarda asker tarafından köylülerin bilgilendirilerek geçişlerine izin verilmezken, bu bombalama olayında kimsenin bilgi vermediğini ifade etti. Muhtar Encü, "Bildiğim kadarıyla bilinçli yapılan bir olaydır. Faillerinin yakalanmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk
devletiyse bu insanların haklarını koruyup gereğini yapmalıdır. Bu olayda kimin kastı varsa ortaya çıkarılarak mutlaka cezalandırılmalıdır" dedi.
"KÖYLÜLERİN GEÇİM KAYNAĞI KAÇAKÇILIKTIR"
Sınır bölgesindeki köylülerin tek geçim kaynağının kaçakçılık olduğunu ifade eden Muhtar Encü, daha önceki sınır geçişlerinde askerin köylülerin gidip gitmemeleri konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Encü, "Köylülerimiz kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlıyor. Tek geçim kaynağı kaçakçılıktır. Bölgede tehlikeli bir durum olduğunda görevli askerler tarafından köylüler bilgilendiriliyordu. Tehlike varsa köylülerin geçişlerine izin verilmiyordu. Olası sıkıntılara karşı köylülere ’gitmeyin’ deniliyordu. Ama
bu defa kimse köylülere ’tehlikeli durum var gitmeyin’ demedi. Köylüler geri dönerken bilgi verilmeden bombardıman oldu ve maalesef 35 köylümüzü kaybettik" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir