GENEL - 11 Ekim 2019 Cuma 19:14

Cizre’de yakıt istasyonu yandı, vatandaşlar büyük bir korku yaşadı

A
A
A
Cizre’de yakıt istasyonu yandı, vatandaşlar büyük bir korku yaşadı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda tankerin depoya benzin boşaltması esnasında çıkan yangın büyük bir faciaya neden olmadan söndürüldü.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda tankerin depoya benzin boşaltması esnasında çıkan yangın büyük bir faciaya neden olmadan söndürüldü. Çevredeki esnaflar olay anında canlarını kurtarmak için iş yerlerini açık bırakıp kaçtı. Facianın eşiğinden dönülen yangında maddi hasar oluşması teselli kaynağı oldu.



Alınan bilgiye göre olay, Konak Mahallesi Köprü başında bulunan bir akaryakıt istasyonunda saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Benzin yüklü 72 AH 706 plakalı tankerle istasyonda boşaltım yaptığı sırada bir anda yangın çıktı. Benzin yüklü tankerden yükselen alevler bütün istasyonu kapladı. Esnafa ve çevredeki vatandaşlara büyük bir korku yaşatan yangın için olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Meydana gelen yangına olay yerinden geçen Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı sulama aracı personelleri itfaiye ekipleri gelene kadar müdahale etti. Tankerde ve akaryakıt istasyonunda çıkan yangına köpükle müdahale eden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak büyük bir faciayı önledi. Meydana gelen yangında yaralı ve ölü olmaması teselli kaynağı oldu.



Öte yandan yangın sırasında polis olası bir faciaya karşı, beniz istasyona giden yolları yaya ve araç trafiğine kapattı. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından akaryakıt istasyonu kullanılmaz hale gelirken, istasyonda büyük çapta maddi hasar oluştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.