GENEL - 21 Kasım 2019 Perşembe 12:53

Şırnak tünellerinde nefes kesen tatbikat

A
A
A
Şırnak tünellerinde nefes kesen tatbikat

Şırnak’ın Cudi dağında açılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page tünelleri içerisinde yaşanacak olası kazalarda kurtarma çalışmalarına yönelik tatbikat gerçekleştirildi.

Şırnak’ın Cudi dağında açılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page tünelleri içerisinde yaşanacak olası kazalarda kurtarma çalışmalarına yönelik tatbikat gerçekleştirildi.


Şırnak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Şırnak Cizre karayolu 20. kilometresinde bulunan Şehit Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page tünellerinde kurtarma tatbikatı yapıldı. AFAD ekiplerinin yanı sıra jandarma, UMKE, 112 acil komuta kontrol merkezi, Şırnak ve Cizre itfaiyeleri ve kara yolları ekiplerinin de destek verdiği tatbikat gerçeği aratmadı.


Ekiplerin trafik kazaları konusunda hazırlıklı olması amacıyla düzenlenen tatbikat 800 ve 700 metre uzunluğundaki iki tünelde yapıldı. Tatbikat nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca tüneller ulaşıma kapatıldı. Senaryo gereği sıkışmalı trafik kazası sonrasında ihbar üzerine olay yerine gelen AFAD, jandarma, UMKE, 112 acil sağlık, Şırnak ve Cizre itfaiyeleri ile kara yolları ekipleri, yaralanan sürücü sıkıştığı yerden çıkardı. Yaralı sedyeye alınıp ambulansa bindirilerek hastaneye taşındı.


Şırnak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Gerçekleşmesi muhtemel herhangi bir kaza durumunda seyreden trafiğin istenmeyen sonuçlarıyla karşılaşılmasını en aza indirgemek ve oluşabilecek kaza etkilerinin önüne geçmek amacıyla Cizre-Şırnak kara yolu üzerinde bulunan Şehit Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Şehit Güvenlik Korucusu Dündar Page tünellerinde AFAD, 112 acil sağlık hizmetleri, UMKE, jandarma, Şırnak ve Cizre itfaiyesi ile kara yolları ekiplerinin müşterek katılımıyla sıkışmalı trafik kazasına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.