- 04 Nisan 2021 Pazar 12:15

TÜGŞAV Genel Başkanı Aylar, Şırnak’ta şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

A
A
A
TÜGŞAV Genel Başkanı Aylar, Şırnak’ta şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı (TÜGŞAV) Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak, şehit ve gazi yakını ailelerle bir araya geldi.

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı (TÜGŞAV) Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak, şehit ve gazi yakını ailelerle bir araya geldi.


TÜGŞAV Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pekacar, Şırnak İl Şube Başkanı Mert Yiğit Türkan ve beraberindeki heyet, il merkezi Cizre ve Silopi ilçelerinde şehit ve gazi aileleriyle buluştu. Cizre’de şehit yakınlarını ziyaret eden Aylar, burada ailelerle sohbet edip yanlarında oldukları mesajı verdi.


Daha sonra Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret eden heyet, burada Vali Pehlivan’a gazilik nişanesi olan Türk bayrağı ve kalpak hediye etti. MHP Şırnak İl Başkanlığını ziyaret eden heyet, burada Genel Merkez MKYK Üyesi Beşir Tatar ve MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ile bir araya geldi.


Gazi Lokman Aylar ve beraberindekiler Silopi ilçesinde Bostancı köyüne gelerek Kıbrıs gazisi Abdi Türkan’ı evinde ziyaret ederek, KKTC muharebesinde verdikleri mücadeleden ötürü bütün gazilere teşekkür ettiğini belirtti.


Son olarak Şırnak merkezde TÜGŞAV Şırnak şubesinde şehit ve gazi yakınları ile bir araya gelen Aylar, Şırnak ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aylar, terör örgütü PKK tarafından daha önce tahrip edilen il merkezi ve ilçeleri ziyaret ettiğini belirtti. Aylar, “Şu an gördüm ki devlet yeniden bir Şırnak inşa etmiş. Çok güzel çalışmış. Yeni evleriyle, yollarıyla Şırnak’ı eski halinden daha güzel. Terörün burada kaybolduğunu gördüm. Terör etkisinin kaybolduğunu gördüm. Bu ülkeye bedel ödeyen bir gazi olarak bu beni çok mutlu etti” dedi.



“Cudi Dağı semalarında şehitlerimizin kanıyla sulanmış şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız”


TÜGŞAV Şırnak İl Başkanı Mert Yiğit Türkan da bu süreçten sonra şehit ve gazi yakınlarına ulaşacaklarını ve onların sorunları ile ilgileneceklerini belirtti. Mert Yiğit Türkan, “TÜGŞAV Şırnak İl Başkanlığınca, ilk olarak şehit aileleri, gazi ve ailelerimize ulaşacağız. Onların nabzını tutarak iletişim bağlarımızı kuvvetlendireceğiz. Şehit aileleri ile gazi ve aileleri yanı sura il merkezi ve ilçelerinde bulunan yardıma muhtaç aileler ile gençlerimize yönelik ciddi çalışmalarımız olacak. Terörden arınan Cudi Dağı semalarında şehitlerimizin kanıyla sulanmış şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. Bu çalışmalar kapsamında bizlere desteklerini sunan Genel Başkanımız Gazi Lokman Aylar’a ve tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara KGM’den dolandırıcılık amaçlı SMS’lere karşı uyarı: "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara SMS yoluyla ödeme bildirimi gönderilmemektedir" Karayolları Genel Müdürlüğü, dolandırıcılık amaçlı SMS’lere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunarak, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara SMS yoluyla ödeme bildirimi veya borç uyarısı gönderilmemektedir" denildi. KGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı vatandaşlarımıza; ’HGS Borcu’, ’Elektronik Geçiş Ücreti’ ’Hız İhlali Resmî Hatırlatması’, ’Trafik Kontrol İhlali’, ’Elektronik Geçiş İhlali’, ’Geçiş Ücreti Bildirimi’ ve benzeri konu başlıkları kullanılarak dolandırıcılık amaçlı SMS’ler gönderildiği görülmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaları büyük önem taşımaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara SMS yoluyla ödeme bildirimi veya borç uyarısı gönderilmemektedir" ifadelerine yer verildi. Dolandırıcılık girişimlerinde en sık kullanılan yöntemlerden birinin de sahte internet bağlantıları olduğu belirtilen açıklamada, "Dolandırıcılık amaçlı mesajlarda yer alan bağlantılarda; kurumların resmî internet adreslerini taklit etmek amacıyla "kurum adı + gov.tr" uzantıları çeşitli harf, rakam, sembol, noktalama işaretleri veya farklı ifadeler eklenerek (örneğin; doğru web adresi olan kgm.gov.tr yerine kgm.htlgid.help/secure/gov-tr, kgm.ngpmit.cc/secure/gov-tr gibi değiştirilmekte ve vatandaşlarımız yanıltılmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle SMS içeriklerinde yer alan bağlantılara kesinlikle tıklanmamalı, herhangi bir ödeme işlemi bu linkler üzerinden gerçekleştirilmemelidir. Otoyol geçişleri veya hız ihlali gibi trafik ihlallerine yönelik borç/ceza sorgulama ihtiyacı duyulması halinde, işlem SMS’te yer alan bağlantı üzerinden değil; doğrudan e-Devlet sistemine giriş yapılarak ya da ilgili kurumların resmi internet siteleri kullanılarak gerçekleştirilmelidir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur" denildi.
İstanbul Turkish Airlines Open, Belek’te başladı Dünya ve Avrupa golfünün ünlü yıldızlarını buluşturan Turkish Airlines Open, Belek’te başladı. Regnum, National Golf Kulübü’ndeki turnuvanın ilk gününü İsveçli Mikael Lindberg 66 vuruşla lider bitirirken, saha rekorunu da egale etti. DP Dünya Turu Asya Serisi kapsamında yer alan Turkish Airlines Open, Belek’teki Regnum, National Golf Kulübü’nde başladı. 32 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı turnUvanın açılış raundunu 62 oyuncu eksi skorlarla tamamladı. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvanın ilk gününü İsveçli Mikael Lindberg 66 vuruşla (-6) lider bitirdi. İlk raunda 10. çukurda başlayan 33 yaşındaki oyuncu, son 10 çukurda altı birdie yapmayı başardı. Lindberg, geçen hafta Volvo Çin Açık’ta üçüncü olarak kariyerinin en iyi derecesini elde etmişti. Mikael Lindberg’in ardından İspanyol Alejandro Del Rey, İskoç Ewen Ferguson ve Güney Afrikalı Daniel Van Tonder, 67 vuruşla (-5) ilk günü ikinci sırada geçti. Aralarında son şampiyon Fransız Martin Couvra’nın da bulunduğu beş oyuncu da ilk raundu 68 vuruşla (-4) zirve takibini sürdürdü. Turnuvaya katılan 2018 Britanya Açık şampiyonu İtalyan Francesco Molinari ise ilk günü 69 vuruşla (-3) bitirdi. Türk oyuncular da sahada 176 ülkede yayınlanan Turkish Airlines Open’ın ilk gününde dört Türk oyuncu da sahaya çıktı. Türk golfçüler arasından en iyi skoru Leon Açıkalın kaydetti. Leon günü 74 vuruşla bitirirken, Taner Yamaç 75, Mutlu Güner de ilk raundu 76 vuruşla (+4) tamamladı. Turnuvaya amatör olarak katılan İbrahim Tarık Aslan 78 vuruşla açılış raundunu noktaladı. Yanakiev ve Teder tarih yazdı Turkish Airlines Open’a katılan iki amatör oyuncu Yordan Yanakiev ve Richard Teder de National Golf Kulübü’nde kendi ülkeleri adına tarih yazdı. 76 vuruşla (+4) günü bitiren 17 yaşındaki Yanakiev, DP Dünya Turu’nda sahaya çıkan ilk Bulgar oyuncu unvanını elde etti. 2026 Türkiye Amatör Açık şampiyonu olarak Turkish Airlines Open için wild card alan Richard Teder ise DP Dünya Turu’nda turnuva oynayan ikinci Estonyalı oldu. Mart ayında saha rekoru kırarak Regnum Pro-Am şampiyonu olan İngiliz Pavan Sagoo da ilk raundu 79 (+7) ile bitirerek son iki güne kalma şansını zora soktu. 3 Mayıs Pazar günü sona erecek turnuvaya Turkish Airlines D-Smart 77. Kanal Spor Smart ve D-Smart GO’dan canlı yayınlanıyor.
Antalya ALTSO Başkanı Erdem: "Vergi affı ile borçlar yapılandırılmalı, finansmana erişim kolaylaşmalı" Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, yerel ve küresel gelişmelerin etkisiyle son yıllarda ciddi bir daralma ve mali baskı altında kalan turizm sektörü için finansman, vergi ve mevzuat alanlarında acil düzenleme çağrısı yaptı. Geçtiğimiz günlerde ALTSO Meclis Toplantısı’na katılan Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ile de sektörün bu taleplerini paylaştıklarını belirten Erdem, turizmin Türkiye ekonomisi için stratejik önemine dikkat çekti. Turizm sektörünün doğrudan döviz girdisi sağlayan bir alan olduğunu belirten Erdem, "Turizmciler fiilen hizmet ihracatı yapıyor. Ülkemize döviz kazandıran bu sektörün, ihracatçı statüsünde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu sayede turizmciler Eximbank kredileri, vergi avantajları ve teşviklerden yararlanabilir" diye konuştu. Rekabet gücünün artırılması için bu adımın kritik olduğunu söyleyen Erdem, buna ilave olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, "İhracat ve üretimi desteklemek amacıyla kurumlar vergisinde, normal ihracatçılar için kurumlar vergisinin yüzde 25’ten yüzde 14’e indirileceğini, üretici ihracatçılarda ise oranın yüzde 9’a kadar düşeceği" yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak, "Turizmcilerin de ihracatçı sayılarak bu haklardan yararlandırılmasını talep ettiklerini" dedi. "Vergi affı ile borçlar yapılandırılmalı, finansmana erişim kolaylaşmalı" Pandemi sonrasında toparlanma sürecinde artan maliyetler ve düşen kârlılık nedeniyle birçok işletmenin borç yükü altında olduğunu belirten Erdem, turizm sektörüne özel borç yapılandırma paketleri hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Sektörün vergi affı beklentisi de olduğuna da işaret eden Erdem, ayrıca bu yıl uygulamaya giren "Yeni Yangın Yönetmeliği" gibi benzer uygulamalar nedeniyle uygun faizli ve uzun vadeli kredi imkânlarının sağlanmasının sektöre nefes aldıracağını söyledi. Erdem, aksi halde küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmakta zorlanacağını ifade etti. "KDV uygulamalarındaki çelişkiler giderilmeli" Bölgenin ağırlıklı olarak konaklama, yeme-içme işletmelerinden oluştuğuna dikkat çeken ALTSO Başkanı, "Turizm işletmeleri satın aldıkları alkollü içeceklerde ödedikleri yüzde 20 KDV’yi mahsup edemiyor. Bu durum da işletmeler üzerinde çifte yük oluşturuyor. Genel giderden düşen bu masrafın KDV üzerinden mahsup edilmemesi genel vergi uygulamalarına da uygun bir yöntem değil" dedi. Bununla beraber bölgede ve turizm merkezlerinde hizmet üretildiğini, genellikle konaklama ve yeme-içme işletmelerinin bulunduğunu yineleyen Başkan Erdem, "Gıda alışlarında da yüzde 1 olan KDV girdi maliyetlerimiz satışta yüzde 10 olarak değerlendiriliyor. Turizmci zaten ağır yük altında. Bu yüzde 9’luk KDV farkı da yine işletmelerimizin üzerinde artı bir yük olarak kalıyor" diyerek bu gibi uygulamaların yatırımcı lehine düzeltilmesi gerektiğini belirtti. "Cirodan vergi alınmamalı" Artan maliyetler ve kur baskısı nedeniyle sektörde kârlılığın düştüğünü ancak vergi yükünün artarak devam ettiğini ifade eden Erdem, ciro üzerinden alınan vergilerin işletmeleri zorladığını kaydetti. Erdem, "Kazanç üzerinden vergi alınması gerekirken, ciro (hasılat) üzerinden alınan yükler özellikle düşük marjla çalışan turizmcileri ciddi şekilde etkiliyor. Örneğin konaklama ve yeme içme tesislerinde yüzde 2 oranında Konaklama Vergisi ile binde 5 oranında Turizm Katkı payı ciro üzerinden hesaplanıyor. Bu oran çok düşük karlarla çalışan işletmelerde büyük gelir kayıplarına sebep oluyor. Hasılat bir kazanç olarak görülmemeli. Hasılattan alınan vergilerin rakamları küçük gibi görünse de kazanca yansıdığı zaman çok büyük çarpan etkisi oluşturuyor. Verginin sadece kazanç üzerinden alınması gerekir. Bu rakamları milyonlarla hesapladığımız zaman çok ağır bir yük ile karşı karşıya kalıyoruz. Vergide asıl olan elde edilen kazanç üzerinden alınmasıdır. Ciro üzerinden alınan verginin kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. "Ecrimisil harçları YDO ve Tüfe’ye göre çok fahiş artıyor" ALTSO Başkanı ayrıca ecrimisil nedeniyle alınan yüksek harç oranlarına da dikkat çektiği açıklamasında, "2026 yeniden değerlendirme oranı yüzde 25,49, son açıklanan enflasyon oranı ise 32,82 iken Ecrimisil harçlarının bu oranlara göre fahiş oranda artması da turizmci için büyük bir yüktür. Bir yandan devlet desteği bekleyen turizmciye kira artış oranlarının neredeyse 7-8 katı oranında artışla karşı karşıya bırakılması zor günler geçiren sektörün belini büküyor. Artışların açıklanan yeniden değerlendirme ve enflasyon oranlarını aşmaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi. Başkan Erdem, turizm sektörünün sürdürülebilirliği için atılacak adımların yalnızca işletmeleri değil, bölge ekonomisini ve istihdamı da doğrudan etkileyeceğini belirterek, "Turizm, Türkiye’nin en önemli döviz kaynaklarından biridir. Bu sektörü güçlendirmek, ülke ekonomisini güçlendirmektir" çağrısı yaptı.