GENEL - 08 Nisan 2021 Perşembe 15:32

Şırnak anneleri HDP’den çocuklarını istiyor

A
A
A
Şırnak anneleri HDP’den çocuklarını istiyor

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan Şırnak annelerinin HDP il binası önündeki eylemi 30’uncu haftasına girdi.

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan Şırnak annelerinin HDP il binası önündeki eylemi 30’uncu haftasına girdi.


Yoğun güvenlik önlemleri altında ellerinde Türk bayrakları ile HDP il binasına yürüyen kadınlar, terör örgütü PKK’ya ve HDP’ye tepkilerini dile getirdi. Kadınlar sık sık ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ ve ’Kürt-Türk kardeştir, PKK kalleştir’ sloganları attı. HDP Şırnak il binası önünde açıklama yapan Ömer Üstek, oğlu Metin’in 6 yıl önce henüz 15 yaşındayken dağa kaçırıldığını ve HDP’nin evladını geri getirene kadar burada olacağını söyledi. Baba Üstek, "Oğlum için biz her hafta HDP önüne geliyoruz. Oğlum gelene kadar da eylemimiz devam edecek. Oğlumu nasıl götürdülerse öyle getirsinler. Biz biliyoruz HDP götürmüş. Kendilerine satmışlar. Üstelik biz Kürt’üz diyorlar, Kürtlük ile bütün Kürtleri kandırıyorlar. Oğlumu getirene kadar biz bu işin peşinde olacağız. Oğlumuzdan hiçbir haber alamadık. Onlar burada keyif yapıyorlar. Bizim çocukları ölmeleri için dağ başına gönderdiler. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz devletimizin yanındayız" dedi.


Anne Emine Üstek ise, "Ben oğlumu HDP’den istiyorum. Ben sağ oldukça oğlum için HDP önüne geleceğim. Benim umudum Allah’tan var. Eğer oğlum ölmemişse gelip bana kavuşacaktır. Artık yeter, oğlum geri gelsin" diye konuştu.


Şırnak annelerine destek veren Hatice Atan da, "30’uncu haftadır eylemimiz devam ediyor. 11 Eylül’de başlatmıştık. Biz haklı mücadelemize devam edeceğiz. Geçen hafta Şırnaklı kadınlar olarak Diyarbakır annelerini ziyaret ettik. Onlar da daha önce bizleri ziyaret etmişlerdi. Diyarbakır anneleri çok mutlu oldular. Kendini Kürtlerin temsilcisi zanneden bomboş HDP binasındaki insanlar da bizleri duysun. Her eylemimizi takip ettiklerini biliyoruz. Ciddi anlamda rahatsız olduklarını biliyoruz. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Tek bir amacımız var, artık annelerin yüreği yanmasın. Artık evlatlar annelerin bağrından kopmasınlar. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Van’da eylemler yapılmaya başlandı. İnşallah ülkenin dört bir yanında bu eylemler başlar" şeklinde konuştu.


HDP il binası önünde bir süre eylem yapan aileler, daha sonra dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Menteşe’de Mahalle Afet Gönüllülüğü için kayıtlar başladı Menteşe Belediyesi ve Muğla MAG-AMEDER (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) iş birliğiyle "Afetlere karşı daha dirençli bir Menteşe için sen de MAG ol!" sloganıyla düzenlenecek "Mahalle Afet Gönüllüsü" eğitimleri başlıyor. Kontenjanın 50 kişi ile sınırlı olduğu eğitime katılmak isteyen vatandaşlar, 9 Mayıs’a kadar Menteşe Belediyesi web sitesinde yer alan QR kod aracılığıyla kayıt formunu doldurabilecek. Kayıtların ardından 11-17 Mayıs tarihleri arasında verilecek eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar "Mahalle Afet Gönüllüsü" (MAG) unvanını alacak. Başkan Köksal Aras, "Amacımız afetlere karşı bilinçli ve organize bir gönüllü yapısı oluşturmak" Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, projeyi afete hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefiyle hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Bölgemizde yaşanan depremler, orman yangınları gibi afetler, hazırlıklı olmanın ne kadar hayati olduğunu bizlere defalarca gösterdi. Bu nedenle gerekli adımları atarak ’Mahalle Afet Gönüllüsü’ çalışmalarımıza geçtiğimiz yıl başlamıştık. Eğitimlerini tamamlayan gönüllülerimiz mahalle afet gönüllüsü olmuştu. Bu yıl da aynı çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, Menteşe’de her mahallede afetlere karşı bilinçli ve organize bir gönüllü yapısı oluşturmak. Belediyemiz ve Muğla MAG - AMEDER iş birliğiyle gerçekleştirilecek teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde gönüllülerimiz; afet farkındalığı, ilk yardım ve yangın söndürme gibi konularda bilgi sahibi olacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllüler, afet anında mahallelerinde destek sağlamak için donanımlı hale gelecek. Böylece mahalle sakinlerimiz kendilerini, ailelerini ve komşularını koruyabilecek bilgi ve yetkinliğe sahip olacak. Eğitime katılacak tüm gönüllülerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Afetlere karşı daha dirençli ve güçlü bir Menteşe için hep birlikte çalışıyoruz"