ÇEVRE - 14 Temmuz 2021 Çarşamba 16:03

Şırnak’ta 370 projeye 7 milyar 97 milyon 834 bin lira harcandı

A
A
A
Şırnak’ta 370 projeye 7 milyar 97 milyon 834 bin lira harcandı

Şırnak’ta, 2021 yılının üçüncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Şırnak’ta, 2021 yılının üçüncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.


Şırnak valiliği Gamer Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, DSİ, karayolları, İller Bankası bölge temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.


Toplantıda, devam eden yatırımlar ile 2021 yılında yapılması planlanan yatırımlar ele alındı. Burada bir açıklama yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak genelinde 370 proje ve iş yürütüldüğünü, bu 370 proje ve işin toplam tutarının 7 milyar 97 milyon 834 bin lira olduğunu söyledi. Vali Pehlivan, “Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldik. Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi 2021 yılında ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır. İlimizde 2021 yılı itibariyle ulaşım sektöründe 55, tarım sektöründe 57, eğitim sektöründe 62, sağlık sektöründe 15, enerji sektöründe 12 ve diğer kamu hizmetlerinde 169 olmak üzere toplam 370 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen bu 370 proje ve işin toplam tutarı 7 milyar 97 milyon 834 bin lira olup, bu projelere önceki yıllarda 2 milyar 559 milyon 825 bin lira harcanmıştır. Projelerin 2021 yılı ödenekleri 828 milyon 265 bin liradır. Dönem sonuna kadar 380 milyon 161 bin lira harcanarak yüzde 46 oranında nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. 2021 yılında yürütülen 370 projenin 54’ü tamamlanmıştır ki bu oran yüzde 15’e tekabül etmektedir. 133 proje üzerinde çalışmalar devam etmektedir. 88 proje ve işin ihalesi beklenilmekte olup, 95 proje ve işe henüz başlanılamamıştır” dedi.


İl koordinasyon kurulu toplantısı, diğer kurum müdürleri ve temsilcilerin sunumunun ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.