EĞİTİM - 01 Eylül 2021 Çarşamba 16:37

Milli Eğitim Bakanı Özer’den Şırnak’a yatırım müjdesi

A
A
A
Milli Eğitim Bakanı Özer’den Şırnak’a yatırım müjdesi

Çeşitli ziyaret, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şırnak Valiliği ziyaret etti.

Çeşitli ziyaret, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şırnak Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özer, Vali Ali Hamza Pehlivan’dan kent ile ilgili bilgi aldı.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ve kurum müdürlerinin katılımıyla Şırnak Valilik Gamer Toplantı Salonunda eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından konuşan Bakan Özer, “Şırnak’ta bir eğitim değerlendirme toplantısı yaptık. Şırnak’ta eğitime katkısını nasıl artırabiliriz, yeni yatırımlarda neler yapabiliriz. 20 bin öğretmenin atanmasında Şırnak’ta öğretmen eksiğini karşılayacak öğretmen vermiştik. Şırnak’ta eğitme katkıları açısından Silopi ve İdil ilçelerinde iki ayrı bilim sanat merkezi açacağız. Yine bu değerlendirme toplantısı içerisinde Beytüşşebap öğretmen evi yatırım programına aldık. 50 yatak kapasiteli Beytüşşebap öğretmen evini hizmete almak için süreci başlatmış olduk. Milli eğitim bakanlığı olarak büyük projelerimiz devrededir. Şırnak’ta 4 tane yeni anaokulu, 7 tane ilkokul bu gün itibariyle yatırım programına alıyoruz. Şırnak’taki taleplerini aldık, en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki heyet Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyarette Bakan Özer’i İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Okul Müdürü Mehmet Bulut, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Bakan Özer, Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde mobilya ve demir doğrama atölyelerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Özer yaptığı konuşmada, “Milli eğitim bakanlığı olarak son 3 yıldır mesleki ve teknik liseleri güçlendirmek için inanılmaz bir çaba sarf ettik. Özellikle mesleki ve teknik eğitimde eğitim, öğretim ve istihdam döngüsünü güçlendirmek ve öğrencilerimizin iş gücü piyasasını talep etmiş olduğu tüm becerileri kazanacak şekilde tüm mesleki teknik Anadolu liselerini bir üretim hattı haline dönüştürdük. Biraz önce gördük okullarımızın masa sıra ve mobilya ihtiyaçları bu okulumuzda üretiliyor. Sadece Şırnak’ın ihtiyaçlarını değil Milli Eğitim Bakanlığının talep etmiş olduğu farklı illerdeki okul ihtiyaçları, okullarda kullanılacak malzemeler bu okulumuzda üretiliyor. Yanımdaki öğrenci de 11. sınıfta bir taraftan eğitim öğretimine devam ederken diğer yandan atölyede meslek öğreniyor. Arkadaşımız bir yandan mesleki eğitimini lise eğitimini devam ettirirken diğer taraftan da döner sermayeden asgari ücrete kadar rahat bir gelir elde edebiliyor. Bu mesleki teknik eğitimin Türkiye’de geldiği nokta çok kritik sembollerden bir tanesi. Biliyorsunuz biz mesleki teknik Anadolu liselerinde döner sermayenin artırılması kapsamında büyük çabalar sarf ettik ve basit bir rakam vereyim 2018 yılında tüm Türkiye’de 3 bin 574 mesleki teknik lisesindeki döner sermaye kapsamındaki üretim miktarı 217 milyon iken 2020 yılında bu rakam 503 milyon oldu. Yani yüzde yüz artış sağladı. 2021 yılındaki hedefimiz ise 1 milyar liradır. Şu anda tüm süreç sadece Şırnak’ta değil, 81 il ve ilçelerimizde planlı gidiyor. İnşallah 2021 yılında sonunda da mesleki teknik Anadolu liselerimizin üretim kapasitesi 1 milyara ilk defa çıkmış olacak ve hedefimizi tutmuş olacağız. Ben okulumuzun yöneticilerine ve öğrencilerini tebrik ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şalşepik Atölyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Okan Buruk son iki haftanın 11’ini bozmadı Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sivasspor müsabakasına son oynadıkları Pendikspor ve Adana Demirspor maçlarının 11’i ile başladı. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray evinde Sivasspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları, Pendikspor ve Adana Demirspor maçlarının 11’ini bozmadı ve Sivas karşısına da aynı 11 ile başladı. Sarı-kırmızılılar mücadeleye; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Tanguy Ndombele, Serge Aurier, Carlos Vinicius bekledi. Erkek sutopu takımı taraftarları selamladı Galatasaray’da erkek sutopu takımı oyuncuları ve teknik ekibi, Sivasspor karşılaşması öncesinde taraftarları selamladı. Oyuncular ve teknik ekip burada kazandıkları kupalarla Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile birlikte fotoğraf çekildi. Oyuncular daha sonra sahada bir tur attı ve taraftarlara 3’lü çektirdi. Erkek sutopu takımı Spor Toto Süper Lig ve LEN Challenger Kupası’nda şampiyon olmuştu. Taraftarlar tribünleri doldurdu Bu sezon iç saha maçlarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarları, Sivasspor karşısında da tribündeki yerini aldı. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmada tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde tezahüratlarla takımlarını destekleyerek müsabakaya hazırladı.
Muğla Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine yeniden başlayan Barış Saylak’ı makamında ziyaret etti. BGC heyeti Saylak’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette Saylak, Bodrum’da görev yapan gazetecilerin bir arada olmasından oldukça mutluluk duyduğunu dile getirdi. Saylak, yeniden göreve geldiği için mutlu olduğunu ve daha iyi projelere imza atmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti. Muğla’yı çok sevdiğinği ve bölgeye hizmete devam edeceğini belirten Saylak; "Muğlamızın her bir köşesi bizim için ayrı bir öneme sahip. Biz bu güzelliklerin farkındayız. Muğla’da biliyorsunuz su sorunumuz var. Barajlarımızdaki su seviyemiz oldukça düşük. Bu nedenle daha az su kullanarak tarım yapma çalışmamız var. Bu kapsamda projeler geliştirerek daha az su kullanmayı planlıyoruz" dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan da dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Yeniden görevinizde başarılar diliyorum. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinizde çok aktif çalışmalar yürütüyorsunuz. Bizde bu projelerin özellikle Bodrum kısımlarını sık sık takip ediyoruz. Hem şahsım hem de BGC üyeleri adına Bodrum ve Muğla’da çalışmalarınızın devamını diliyorum. Ben birçok ziyarette şunu söylüyorum. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yeneceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Ayhan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü anı defterini imzaladı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ile dernek üyeleri Fikret Hıdır ve Hamdi Yörür katıldı.