EĞİTİM - 05 Kasım 2021 Cuma 13:03

Kaymakam Tunç, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Kaymakam Tunç, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında öğrencilerle bir araya geldi

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Cizre Meslek Yüksekokulu ve Cizre Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında Cizre Meslek Yüksekokulu ve Cizre Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.


Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, haftalık düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine Cizre Meslek Yüksekokulu ve Cizre Merkez Anadolu Lisesi ile devam etti. Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay yönetimini de okul ziyaretlerine dahil eden Kaymakam Tunç, okullarda öğrenciler ve Kızılay gönüllüsü gençleriyle, gençlerin hedefleri üzerine planlı programlı ve düzenli çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, devletin tüm imkanları ile gençlerin yanında olacağını ifade etti.


Cizre Meslek Yüksekokulu ve Cizre Merkez Anadolu Lisesinde öğrencilerin taleplerini ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Tunç, üniversiteli ve liseli gençleri 11 Kasımda gerçekleştirilecek ağaçlandırma faaliyetlerine davet etti. Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını aktaran Kaymakam Tunç, gençleri Kızılay gönüllü çalışmalarına da davet etti.


Cizre Merkez Anadolu Lisesinde ise üniversiteye hazırlanan öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Tunç, hayata hazırlanma noktasında öğrencilere nasihatler verdi ve onları da gönüllü çalışmalar için teşvik etti. Kaymakam Tunç, yakın zamanda Cizre Belediyesi olarak hayata geçirecekleri “Cizre İçin Toplumsal Duyarlılık Etkinlikleri” faaliyetleri kapsamında Cizre İçin Gönüllü Ol Projesini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beykoz’daki orman yangını 9 saatte kontrol alındı İstanbul’un Beykoz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yaklaşık 9 saat sonra kontrol altına alındı. Beykoz Kılıçlı Mahallesi’nde saat 15.50 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Beykoz-Şile sınırındaki yangına ulaşımın kısıtlı olması, ekiplerin müdahalesini zorlaştırdı. Yangın ilk olarak saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınırken, rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın, saat 01.00 sıralarında tekrar kontrol altına alındı. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel ile müdahale edilirken, yaklaşık 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ile makilik alan zarar gördü. Valilikten açıklama Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Beykoz İlçesi Kılıçlı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın etkisiyle tekrar etkili olmuştur. Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahale ettiği yangın, saat 01.00 sıralarında yeniden kontrol altına alınmış olup, bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel müdahale etmiş olup, yangında 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ve makilik alan zarar görmüştür" ifadelerine yer verdi.
Kayseri Köpek saldırısında yaralanan 3 yaşındaki bebek 34 gün sonra evine kavuştu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi edilen 3 yaşındaki bebek geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. 34 gün boyunca bebeğinin evine dönmesini bekleyen baba bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, köpeğin resmi olmayan sahibinin babaya şikayetini çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi. Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü yaşanan olayda, başıboş köpek, sokakta oynayan 3 yaşındaki yabancı uyruklu A.D.’ye saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. Köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan çocuk, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Köpeğin resmi olmayan sahibi ortaya çıktı Ayrıca, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında A.D.’ye saldırarak ağır yaralayan köpeğin Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği tespit edildi. Ö.Y.’ye Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan ceza yazıldığı öğrenildi. Bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki A.D. geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. Kafasındaki ağır yaranın dışından bacaklarında da yaralanan A.D.’nin tedavisi Kayseri’de devam edecek. Bebeğinin eve dönmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getiren baba Salih D., "Bebeğim Ankara’da 5 tane operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Evine dönmesine mutlu oldum. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek. Çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu. Aileye şikayetçi olmamaları için para teklif etmişler Kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla para teklif edildiğini dile getiren Salih D., "Mahallemizdeki bakkalı aracı tutarak şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Her yeri yara içerisinde Ben çocuğum için varım. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.