EĞİTİM - 19 Kasım 2021 Cuma 15:11

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda gerçeği aratmayan tatbikat

A
A
A
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda gerçeği aratmayan tatbikat

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda düzenlenen uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda düzenlenen uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.


Şerafettin Elçi Havalimanı Acil Durum ve Yangın Tatbikatı 10 kurumun katılımı ile gerçekleştirildi. Apronun yanındaki yeşil alanda gerçekleşen ve senaryo gereği kırıma uğrayıp düşen uçaktan alevlerin yükseldiği, siyah dumanların gökyüzünü kapladığı tatbikat nefes kesti.


Şırnak’taki ilgili birimlerin görev aldığı tatbikatta senaryo gereği, havalimanına inişte kaza kırıma uğrayan uçakta yangın söndürme, kurtarma ve yaralıların tahliyesi gerçekleştirildi. Ekipler yaralıları, triyaj alanına tahliyelerinin ardından ilk müdahaleyi yaptı ve hastaneye sevkini sağladı.


İhbar üzerine olay yerine UMKE, 112, polis, jandarma, JAK, itfaiye ve ilgili ekipler sevk edildi. Olay yeri ve çevresinde bulunan yaralılar, tek tek kontrollü bir şekilde bölgeden alınarak güvenli bir alana taşındı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.


Nefes kesen tatbikata ilişkin açıklama yapan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında Acil Durum tatbikatı düzenlediklerini belirtti. Acil Durum Planları çerçevesinde plan işbirliğini test edilerek kamu kurum ve kuruluşlar arası işbirliğini arttırmak amacıyla iki yılda bir geniş katılımlı tatbikatlar düzenlendiğini hatırlatan Benek, “Tatbikatın amacı olası bir uçak kazası kırımda en seri biçimde olaya müdahalede, yangın söndürme ve kurtarma yapılması, protokol yapılan kamu kurum ve kuruluşların yardımıyla havalimanlarında meydana gelebilecek acil durumlara karşı hayat kurtarmak ve havalimanının uçuş faaliyetlerine hızla yeniden dönüş için gerekli çalışmaların yapılması esası taşıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.