GENEL - 31 Ocak 2012 Salı 16:57

UZMANLARDAN GÖZ GRİBİ UYARISI

A
A
A
UZMANLARDAN GÖZ GRİBİ UYARISI

Şırnak’ın İdil İlçe Devlet Hastanesi göz hastalıkları doktoru Opr. Dr. Betül Kaksan, göz gribine karşı uyarılarda bulundu.
Tıptaki adı Adenoviral keratokonjonktivit olan ve halk dilinde göz gribi olarak tabir edilen bu hastalığın hafif bir şekilde geçirilebileceği gibi, nadiren de olsa görmede azalmaya yol açabilecek kalıcı izlerin görülebileceği bir hastalık olduğunu belirten Kaksan, "Hastalık yüksek oranda bulaşıcı olup solunum yolu ve gözdeki akıntılarla yayılmaktadır. Bu nedenle yüz temizliğinde kullanılan ortak havlular hastalığın yayılmasında son derece önemlidir. Hastalık bulaştıktan sonra belirtileri ortalama 1 hafta
içinde ortaya çıkmaktadır ve belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren yaklaşık 15 gün süreyle bulaştırıcılık riski devam etmektedir. Hastalar gözlerde batma, bulanık görme, kaşıntı, kızarıklık, göz kapaklarında şişme, gözlerde akıntı şikayetiyle başvurmaktadırlar. Hastalığı hafif geçirenler 1-2 haftada iyileşirken, ağır geçirenlerin iyileşmesi birkaç ay sürebilmektedir. Biz hem hastalığa yakalananlara, hem de yakalanma riskine karşı halkımızı uyarıyoruz. Halkımıza özellikle, sık sık el yıkamalarını,
bulundukları ortamı sık sık havalandırmalarını, kendilerine özel havlu kullanmalarını, mümkünse tek kullanımlık havlu kullanmalarını ve el ile yakın temastan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
Göz gribine yakalanan kişilerin hemen bir göz hekimine müracaat ederek, ilaç tedavisine vakit kaybetmeden başlanması gerektiğinin altını çizen Opr. Dr. Betül Kaskan, hastaların geç başvurmaları durumunda görmeyle ilgili problemler yaşayabileceklerini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir