EĞİTİM - 05 Kasım 2025 Çarşamba 19:10

Cizre’de minik kalpler ’Bed-i Besmeleyle’ eğitime başladı

A
A
A
Cizre’de minik kalpler  ’Bed-i Besmeleyle’ eğitime başladı

Şırnak’ın İlçesinde Nuh’un Gemisi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Hz. Nuh Cami avlusunda düzenlenen "Bed-i Besmele" programıyla eğitim hayatına ilk adımlarını attı.


Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Nuh’un Gemisi 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri için Hz. Nuh Cami avlusunda anlamlı bir "Bed-i Besmele" töreni gerçekleştirildi. Programa ilçe Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Müftüsü Süleyman Baran, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.


Programda öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve sureler okunup dualar edildi. Yenilenen kurs binasının açılışı da törenle yapılarak öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


4-6 yaş grubu eğitimlerinin çocukların gelişiminde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, "Bu yaşlarda verilen eğitimler kalıcı, sağlam ve karakter inşasında belirleyici niteliktedir. Müftülüğe bağlı bu tarz kurumlarda yalnızca dini bilgiler değil alfabe, sayılar, renkler, kişisel sağlık ve bakım gibi temel eğitimler de verilmektedir" dedi.


Bed-i Besmele töreninin Osmanlı döneminden bu yana süregelen anlamlı bir gelenek olduğunu belirten Cizre Müftüsü Süleyman Baran ise ’’Bu tören, Kur’an’ın başlangıcını ve temellerini öğrenen öğrencilerin Kur’an alfabesini tamamladıkları günü temsil eder. Ayrıca Nuh’un Gemisi 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Cizre’deki en büyük kursumuzdur. Kurs öğretmenlerinin bir yıldır süren özverili çalışmaları sonucunda, eğitim binasının baştan sona yenilendi ve kapasitesi genişletildi’’ diye konuştu.


Baran, yenilenen kursun, çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir yapıya kavuşturulduğu ifade ederek, onarım sürecine katkı sunan Cizreli hayırseverlere de teşekkür etti.



Cizre’de minik kalpler  ’Bed-i Besmeleyle’ eğitime başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’dan stadyumda taraftara açık antrenman Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarını stadyumda taraftarlara açık yaptığı antrenmanla sürdürdü. RAMS Park’ta Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde sarı-kırmızılı taraftarlara ve basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı ve top kapma çalışmasıyla devam etti. Daha sonra futbolcular yarı sahada çift kale yaptığı maçlarla antrenmanı tamamladı. Ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla günü tedaviyle geçirdi. Taraftarlardan yoğun ilgi Şampiyonluk yolunda takımını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, stadyumda yapılan antrenmana da yoğun gösterdi. Burada gerçekleştirilen antrenmanı yaklaşık 32 bin sarı-kırmızılı taraftarlar takip etti. Taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırırken, yaptıkları tezahüratlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarlar antrenman sırasında ayrıca meşaleler yaktı. Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk ile birlikte taraftarları selamladı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, antrenman devam ederken taraftarların isteğini kırmadı ve sahaya geldi. Burada Teknik Direktör Okan Buruk ile sarılan Başkan Özbek, kol kola girerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı. Eski futbolculardan destek Antrenmanı birçok sayıda eski futbolcu da stadyumdan izledi. Sarı-kırmızılıların eski futbolcularından Johan Elmander, Ryan Babel, Ryan Donk, Emre Çolak, Yekta Kurtuluş, Hasan Kabze, Jimmy Durmaz, antrenmanı takip ederek futbolculara destek verdi. Galatasaray, Samsunspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.