ASAYİŞ - 12 Şubat 2026 Perşembe 21:37

Cizre’de uyuşturucu tacirlerinin "öncü-artçı taktiği" sökmedi

A
A
A
Cizre’de uyuşturucu tacirlerinin "öncü-artçı taktiği" sökmedi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde öncü ve artçı araçlarla uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyen uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan narkotik operasyonunda bir kilo 431 gram skunk ele geçirilirken, 2 zehir taciri de tutuklandı.


Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine düğmeye bastı. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından, uyuşturucu şebekesinin yakalanmamak için "öncü ve artçı" araç yöntemini kullandığı tespit edildi. 11 Şubat 2026 tarihinde operasyon için start veren ekipler, uyuşturucu sevkiyatında kullanılan araçları Cizre girişinde durdurdu. Narkotik polislerinin İ.G. ve M.E. yönetimindeki araçlarda yaptığı titiz aramalarda; M.E.’nin kullandığı aracın gizli bölmelerine saklanmış 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan İ.G., M.E. ve diğer şüpheli M.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası Cizre Asliye Hukuk Mahkemesinde hakim karşısına çıkan şüphelilerden İ.G. ve M.E. "Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli M.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve soruşturmanın titizlikle devam ettiğini bildirdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 12 ilde 15 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda hesaplarında 438 milyon TL hareketlilik bulunan 109 şüpheli yakalandı Jandarma Genel Komutanlığı 12 ilde 15 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, hesaplarında 438 milyon Türk lirası hesap hareketliliği bulunan 109 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 12 ilde 15 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Aydın’da; tefecilik ve göçmen kaçakçılığı, Gaziantep’te; insan ticareti ve nitelikli dolandırıcılık, Diyarbakır’da; organize nitelikli hırsızlık, Kırklareli, Manisa ve Van’da; göçmen kaçakçılığı, İzmir’de; nitelikli dolandırıcılık, Bolu, Şanlıurfa, Denizli’de; tefecilik, Antalya ve Ankara’da; organize uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik yapılan operasyonlarda hesaplarında 438 milyon TL hareketlilik bulunan 109 şüpheli yakalandı. Göçmen kaçakçılığı, tefecilik, uyuşturucu ticareti, nitelikli hırsızlık ve insan ticareti suçunu işlediği belirlenen şüphelilerden; 61’i tutuklandı, 38’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemesi sonucunda "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere ait çok sayıda taşınır ve taşınmaz mala el konuldu.