SAĞLIK - 21 Mayıs 2025 Çarşamba 09:38

Sağlık-Sen Şırnak’ta yüzde 39’luk üyelik ile gücünü pekiştirdi

A
A
A
Sağlık-Sen Şırnak’ta yüzde 39’luk üyelik ile gücünü pekiştirdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şırnak’ta yüzde 39’luk üyelik oranı ile gücünü pekiştirdi.


Şırnak’ta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük çoğunluğu 2025 yılında da tercihini Sağlık-Sen’den yana kullandı. Yapılan yetki belirleme sürecinde Sağlık-Sen, çalışanların yüzde 39’un desteğini alarak Şırnak genelinde bir kez daha yetkili sendika oldu. En yakın rakip sendikanın yüzde 32 oranında kaldığı belirtilirken, Sağlık-Sen yüzde 39’luk üyelik oranı ile sağlık alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koydu.



"Emeklerimizin karşılığı yetkinin adı oldu"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının her sene Mayıs ayında yapılan üye tespit toplantısı Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda sendika temsilcileri ve idari kadronun katılımı ile gerçekleşti. Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, yaptığı açıklamada, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Anmal, "Şırnak’ta gitmedik yer, girilmedik işyeri bırakmadık. Çalışanlarımızın sıkıntılarına ortak olduk. Emeklerimizin karşılığı, yetkinin yeniden Sağlık-Sen’e verilmesi oldu" dedi.


Anmal, 15 Mayıs’ta yapılan sayımda yetkiyi yeniden perçinleyerek almalarının ardından sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını savunmak ve sorunları çözmek adına kararlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Anmal "Sağlık-Sen olarak ülkemizin sağlık ve sosyal hizmetin altyapısını güçlendirilmesi, kamuda personel rejimin yeniden şekillendirilmesi için kararlı bir şekilde çalışmalarımız sürecektir. Bu süreçte bize destek olan üyelerimiz ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız özveriyle çalıştığımıza şahit oldu. Kimseye umut tacirliği yapmadığımızı, üye almak için kimseyi kandırmadığımızı ve çözümün adresi olduğumuzu gördüler. Sağlık Sen olarak sahada yaptığımız çalışmalarla yetkiyi almayı başarmışsak bunun temelinde dürüst, çözüm odaklı ve çalışanların menfaatini gözeten sendikal mücadelemiz var. Bu mücadelede eğer bir sorun varsa çözerse Sağlık Sen çözer dedik. Bizler kamu görevlilerinin sosyal ve ekonomik beklentilerini gündeme getirmek çalışma koşulların fiziki olarak düzeltilmesi ve ücret adaletsizliğin ortadan kalkması için çalışıyoruz. Bu vesileyle bizlere emanet edilen her bir üyemizin hakkını savunmak ve yetki ile verilen görevleri teslimiyette üyelerimizi mahcup etmeyerek başımız dik ne siyasi ne de terörize edenlere müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Sağlık-Sen Şırnak’ta yüzde 39’luk üyelik ile gücünü pekiştirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.