EKONOMİ - 28 Mart 2024 Perşembe 14:18

Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

A
A
A
Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

Şırnak’ta havayolu ile seyahat etmek isteyen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 yılı Şubat ayında 29 bin 933 yolcuya hizmet verdi.


Şırnak’ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında 2013 yılında kurulan Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanının 2024 yılı Şubat ayına ait yolcu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini paylaştı. İstatistiklere göre, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında Şubat ayında, iç hat yolcu trafiği 29 bin 933 oldu. Şubat ayında, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 506’ya ulaştı. Taşınan yük trafiği ise 309 ton olarak gerçekleşti.


2 aylık Ocak-Şubat dönemin de ise Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanında yolcu trafiği 58 bin 852, uçak trafiği 878, yük trafiği ise 605 ton olarak gerçekleşti.



Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkari ve Yüksekova’da eğitime kar engeli Hakkari il merkezi ile Yüksekova ilçesinde, olumsuz hava nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Hakkari Valililiğinde yapılan açıklamada, "Meteorolojik veriler doğrultusunda ilimiz Merkez ve Yüksekova ilçelerinde gece saatlerinde de devam etmesi beklenen kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı öngörülmektedir. Yoğun kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklar değerlendirilerek, oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle; Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçesindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, yaygın eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri dahil olmak üzere 23 Mart 2026 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) randevusu bulunan öğrenciler ile engelli bireylerin ulaşım sürecinde karşılaşabilecekleri riskler göz önünde bulundurularak, can güvenliklerinin sağlanması amacıyla RAM’larda da aynı tarihte hizmete ara verilmesi uygun görülmüştür denildi. Açıklamanın devamında, "Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan; hamile personel, engelli personel, diyaliz hastaları, kalp, böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri, 0-12 yaş arası çocuğu bulunan kamu çalışanı çiftlerden anne veya babadan biri 23 Mart 2026 Pazartesi günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Sağlık hizmetlerinde görev yapan personel ile sahada acil durum sorumluluğu bulunan jandarma, emniyet, AFAD gibi kurumlarda görevli personelin idari izin durumları, kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde ilgili kurum amirleri tarafından planlanacaktır" ifadelerine yer verildi.