YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 11:43

BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN BAŞKAN`A ZAM TEŞEKKÜRÜ

A
A
A
BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN BAŞKAN`A ZAM TEŞEKKÜRÜ

Sivas`ın Suşehri ilçesinde, belediyede görevli işçiler, Belediye Başkanı Sedat Sel`i ziyaret ederek maaşlarının iyileştirilmesinden dolayı teşekkür etti.
Sivas Hizmet İş Sendikası ve Suşehri Belediyesi arasında önceki gün imzalanan toplu iş sözleşmelerinden dolayı, belediye bünyesinde çalışan 44 işçinin maaşlarına yapılan aylık 200 TL`lik zam artışından dolayı işçiler, Belediye Başkanı Sedat Sel`i ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundu. Sel`in 3 yıllık görev süresi içerisinde hiçbir işçiyi mağdur etmediğini belirten işçiler adına konuşan Sendika Temsilcisi Yıldıray Kaya, bu konuda Belediye Başkanı Sedat Sel`e şükranlarını sunduklarını belirtti.
Belediye Başkanı Sedat Sel ise, yapılan zamların insanların yaşam şartlarının düşünülerek verildiğini ifade ederek, bu zamların belediye bütçesine de fazla yük getirmeyeceğini, zamlarla birlikte, yapılacak hizmetlere de devam edeceklerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa 250 büyük firma araştırması başvuruları başladı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 1997 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Bursa 250 Büyük Firma Araştırması” başvuruları başladı. Bursa ekonomisine ilişkin önemli bir referans niteliği taşıyan araştırmaya katılmak isteyen firmalar, 31 Mayıs 2024 Cuma gününe kadar online olarak başvurularını gerçekleştirebiliyor. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, Bursa 250 Büyük Firma Araştırması 2023 yılı hazırlıklarına başladı. Bursa ekonomisinin gelişimine ışık tutan Bursa 250 Büyük Firma Araştırması, işletmelerin 2023 yılı performanslarını ortaya koyacak. Araştırmaya katılabilme alt sınırı net satışlarda 200 milyon TL olarak belirlendi. Firmalar, başvurularını www.ilk250.org.tr uzantılı internet adresinde yer alan anket formunu, kendilerine verilen kurum numarası ve şifre ile doldurarak yapabiliyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024 Firmaların ankette doldurdukları verilerin kontrol edilebilmesi için 2023 yılına ait Kurumlar Vergisi beyannamesi ve tahakkuk fişi veya mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablolarını ilk250@btso.org.tr adresine PDF olarak göndermeleri gerekiyor. Araştırma çerçevesinde toplanan veriler yalnızca araştırma ve analiz amaçlı kullanılırken, firmaların açıklanmasını istemediği bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor. Bursa 250 Büyük Firma Araştırması’na katılmak isteyen firmalar için başvurular 31 Mayıs 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek. Bursa ekonomisine ışık tutuyor BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO tarafından hazırlanan ‘Bursa 250 Büyük Firma Araştırması’nın Bursa ekonomisine yönelik yürütülen en kapsamlı saha araştırması olduğunu söyledi. İbrahim Burkay, “Bursa 250 Büyük Firma Araştırmamız, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da firmalarımızın performanslarını ayrıntılı verilerle ortaya koyacak. İhracattan istihdama, katma değerden dönem karlarına kadar çok önemli bilgiler sunacak olan araştırmamız, ekonomimizin geleceği hakkında da yol gösterici nitelikte olacak” dedi. Katılım şartlarını sağlayan tüm firmaların başvurularını beklediklerini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “İhracat” ve “Sektör Liderleri” kategorilerinde sıralamada yer alacak firmaların ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ödüllendirileceğini de sözlerine ekledi.
Kütahya Gediz Müftülük personeli AFAD eğitiminde Kütahya’nın Gediz ilçesinde, afetlere hazır olmak adına Müftülük personeli Kütahya AFAD İl Müdürlüğünde eğitim almaya başladı. Gediz Müftülüğüne atanmasından bu yana yaptığı çalışmalar, kurum içinde gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimler ve sosyalliği ile Müftülükte yeni bir çığır açan Müftü Sebahattin Turan, ilçede veya ülke genelinde yaşanabilecek herhangi bir afet durumuna hazırlıklı olmak için personelini AFAD İl Müdürlüğünde eğitime gönderdi. Bu çerçevede Gediz Müftülüğünden 27 personel 3 gün boyunca Kütahya AFAD İl Müdürlüğünde çalışmalarına başladı. Ülkemizin değişik zamanlarda doğal afet, büyük deprem ve felaketlerle karşı karşıya kaldığını belirten Müftü Sebahattin Turan, “Böylesi zor durumlarda millet olarak hepimiz derinden etkileniyor, bazen de çaresiz kalabiliyoruz. Şüphesiz devletimiz ve kurumlarımız zor durumlar ve zamanlar için elinden geleni yapıyor. Ancak toplumu bir bütün olarak düşündüğümüzde her kurumun kuruluşun ve ferdin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekiyor. Son olarak yaşadığımız ve bütün millet ve devlet olarak hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat Depremi bize çok sorumluluklar yükledi. Gediz İlçe Müftülüğü olarak depremi yaşamış bir ilçede müftülüğümüzün bir kurtarma ve yardım ekibi olsun düşüncesiyle Kütahya AFAD İl Müdürlüğümüzle temasa geçtik ve belirlemiş olduğumuz ekibimizi kendilerine bildirdik. Neticede bugün itibarıyla il merkezimizde eğitimleri başladı. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Ekibimizdeki bütün görevlilerimizden rabbimiz razı olsun. Rabbimiz devletimizi ve milletimizi her türlü afet ve beladan muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.
Düzce Selanik’ten gelen bayrak ve toprak Düzce’ye ulaştı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinden alınarak yola çıkan toprak ve Türk bayrağı, Düzce’ye ulaştı. Sabah saatlerinde ise Düzceli bisikletçiler, ata toprağını Bolu’ya teslim etmek üzere yola çıktı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atatürk’ün Selanik’teki evinden alınan toprak ve Türk bayrağı sporcular tarafından İpsala Sınır Kapısı’ndan geçerek Düzce’ye ulaştı. Selanik’ten gelen Ata toprağı ve Türk bayrağını Düzceli bisikletçiler, Gümüşova ilçesinde teslim aldı. Sabah saatlerinde ise emanetler Bolu’ya teslim edilmek üzere yola çıktı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı tarafından 25 bisikletçi, bayrak ve toprakla uğurlandı. İl Müdürü İsa Yazıcı, bayrak ve toprağın Samsuna ulaşacağını belirterek, “Ülkemiz genelinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dahilinde bir çok etkinlik yapılıyor. Bisikletli kardeşlerimiz Selanik’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu toprağı Samsun’a götürüyor. Bin 100 kilometre civarında yol güzergahında bulunan ilimizdeki sporcular, dün Sakarya ili sınırında toprağı ve bayrağımızı aldı. Bugün Bolu’ya gidip teslim edecekler. Oradan da Samsun’a kadar ulaşacak. Bu anlamlı organizasyonda gençlerimizin hem bu duyarlı harekette bulunması hem de bisiklet sporunun bisikletçilerimizin fedakarca davranışlarından dolayı Düzce bisiklet ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü de, "2019 yılından bu yana Selanik’ten 19 Mayıs vesilesiyle Atatürk’ün evinden taşınan bir toprak var. Bin 130 kilometre her ilde bisikletlilerin birbirinden teslim alıp, diğer ile teslim ettiği bir organizasyon. 19 Mayıs’ta Samsun’da oluyor toprak. Biz de Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği olarak dün Sakarya’dan teslim aldık. Bugün de Bolu iline götürüyoruz, oraya teslim edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. Sporcular ise yaptıklarının gurur verici olduğunu söylediler. Sporculara, yol boyunca emniyet güçleri de eşlik ediyor.
Karabük Hastalık sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarla yeniden hayata bağlandı Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ali Şükrü Kavsaoğlu, ölümden döndüğü Covid-19 sonrası aldığı küçükbaş hayvanlarıyla kurduğu bağ sayesinde yeniden hayata bağlandı. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Ali Şükrü Kavsaoğlu (70) 2020 yılında yakalandığı Covid-19 sonrası ölümden döndü. Ciğerleri sönme noktasına gelen Kavsaoğlu, makineye bağlı kalmasına neden olan hastalığı yenmeyi başardı. Yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başlayan yaşlı adam, aldığı 4 adet küçükbaş hayvan ile kendini doğaya adadı. Kavsaoğlu, bir süre sonra hayvanları ile kurduğu güçlü bağ ile yeniden hayata bağlandı. “Bunlarla da kanka olduk” İhlas Haber Ajansı(İHA) muhabirine konuşan Ali Şükrü Kavsaoğlu, “Bahçemizde otlar büyüdü. Biçemeyince 3-4 tane kuzu alayım dedim. Hem bahçemin otunu temizlesinler hem de yesinler. Kasım ayında da kesip kıymalığını yapayım dedim fakat bunlara kıyamadım. Bu dostluğa nasıl kıyarım. Gittim başka kurbanlık aldık, bunlarla da kanka olduk. Beni görmeseler yapamıyorlar. Yanımıza gel dercesine bağırıyorlar. Doğal olarak arkandan gelmesinden aldığım mutluluğu kimse veremezdi” dedi. “Hayvanlarla uğraşırken, temiz oksijenle ciğerlerimi yeniledim” Covid-19 hastalığına yakalandıktan sonra 1 ay evde 3.5 ayda makineye bağlı yaşadığını ifade eden Kavsaoğlu, “Covid olduktan sonra 1 ay evde 3.5 ayda makineye bağlı kaldım. Ciğerlerim gitmişti. Daha sonra kendimi doğaya atıp, hayvanlarla uğraşırken, temiz oksijenle ciğerlerimi yeniledim. Şuanda 70 yaşındayım. Uzmanlar 25 dakika yürüyün diyor. Ben 25 dakika da yürüyorum 50 dakika da. Köpeğim bile yanında görmeyince strese giriyor. Hayvanlarla uğraşıp doğaya çıkmam nefes almamı artırıp, moralimi düzeltti. Yaşam ümidin oluyor” diye konuştu.