ÇEVRE - 21 Mart 2017 Salı 14:48

RES’lerin payı artıyor

A
A
A
RES’lerin payı artıyor

Sivas’ta, çevre dostu enerji üretim sistemlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Rüzgar Enerji Santrallerinin (RES) enerji üretimindeki payı artıyor.

Sivas’ta, çevre dostu enerji üretim sistemlerinden bir tanesi olarak kabul edilen Rüzgar Enerji Santrallerinin (RES) enerji üretimindeki payı artıyor.


Türkiye’deki enerji üretiminin yüzde 1.47’lik bölümü Sivas’ta gerçekleştiriliyor. Sivas’ta 937.84 MW kurulu güç ile yılda ortalama 3.764 GWH enerji üretiliyor. Sivas’ta enerji üretiminde ilk sırayı yüzde 48 oranı ve 475 MW kurulu güç ile termik üretim alırken, 2. sırada ise yüzde 40.1 oranı ve 375,96 MW kurulu güç ile Hidro Elektrik Santralleri (HES) var. 3. sırada ise Türkiye son yıllarda en tercih edilen enerji üretim sistemlerinden bir tanesi olan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) geliyor. Sivas’ta RES’lerin enerji üretimine katkısı ise 100 MW kurulu güç ile yüzde 10.7 oranında.



15 yeni santral sırada


Sivas’ta faal durumda 28 enerji santrali bulunuyor. Bunun yanında 7 santralin yapımı devam ederken, 2 santral ise yapım lisansını aldı. 6 santral ile ön lisans aldı. Bu santrallerin de faaliyete geçmesiyle Sivas’ta kurulu gücün 1.335 MW’ye çıkartılması hedefleniyor.


Yapımı devam eden, lisans alan ve ön lisans alan santrallerin tamamlanıp faaliyete geçmesi ile Sivas’ta RES’lerin enerji üretimindeki yüzde 10.7’lik payının yüzde 20’lere çıkması planlanıyor. Kurulu güç ise 100 MW’den 217 MW’ye çıkmış olacak. RES’ler Dünya’daki en çevre dostu enerji üretim sistemleri arasında gösteriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Konyaspor sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Tadic’in sol kanattan ceza alanı içerisine yaptığı ortada Dzeko, kafayı vururken top az farkla dışarı çıktı. 61. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında ceza alanı içinde Dzeko şutunu çekerken, kaleci Slowik gole izin vermedi. 62. dakika Szymanski’nin ara pasına hareketlenen Dzeko kaleci ile karşı karşıya kaldı. Dzeko’nun şutunda kaleci Slowik topu kornere çeldi. 69. dakikada Fenerbahçe’nin sol kanattan gelişen atağında Tadic ceza alanına orta açtı. Topa iyi yükselen Dzeko’nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 75. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder’in ortasında ceza alanı içerisinde Dzeko kafasıyla topu Batshuayi’ye aşırdı. Batshuayi’nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. 89. dakikada Konyaspor’un atağında Boanteng ceza alanı önünde şutunu çekti. Kaleci Livakovic’ten dönen topu tamamlayan Ndao’nun şutunda top meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR kontrolü sonrası gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz (Cebrail Karayel dk. 66), Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Ndao (Muhammet Demir 90+1), Nzonzi, Soner Dikmen (Damjanovic 90+1), Oğulcan Ülgün (Prip dk. 76), Çikalleshi (Boateng dk. 76) Yedekler: Deniz Ertaş, Niangbo, Cicaldau, Yunus Mallı, Kahraman Demirtaş Teknik Direktör: Ali Çamdalı Fenerbahçe: Livakovic, Osayi Samuel (Mert Müldür dk. 51), Rodrigo Becao (Çağlar Söyüncü dk. 46), Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci (Cengiz Ünder dk. 52), Mert Hakan Yandaş (Batshuayi dk. 46), Dusan Tadic (Serdar Dursun dk. 80), Edin Dzeko Yedekler: İrfan Can Eğribayat, King, Miha Zajc, Rade Krunic, Efekan Karayızı Teknik Direktör: İsmail Kartal Sarı kartlar: Ahmet Oğuz, Slowik, Ndao, Muhammet Demir (Konyaspor), Mert Müldür (Fenerbahçe)