POLİTİKA - 11 Nisan 2017 Salı 18:45

Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

A
A
A
Bakan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenciler ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenciler ile bir araya geldi.


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde öğrenciler ile bir araya gelerek, oylanacak yeni anayasayı anlattı. “Neden “evet” demeliyiz?” sorusunu cevaplayan Bakan Yılmaz, “Bu yeni gelen ‘cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ daha demokratiktir ve daha çok milli iradeye uygundur. Karşı soru gelmesi gerekir, neden? Nasıl oluyor da daha çok milli iradeye uygun, niçin demokrasiye uygun. Bunun da cevabını biz şu şekilde veriyoruz; 2002’de biz AK Parti olarak seçime girdik. Bu milletin yüzde 34’ünün oyunu aldık bu ülkeyi yönettik. Bundan sonra eğer bu anayasa değişikliği kabul edilirse herhangi bir parti veya kişi yüzde 34 ile bu ülkeyi yönetebilecek mi? En az yönetebilmek için yüzde artı 1 oy almak lazım. Bundan sonra hükümet kurabilmek için yüzde 50 oy almak lazım” dedi.


Yılmaz, “Cumhurbaşkanı’na meclisi fesih etme yetkisi mi veriliyor?” sorusuna ise, “Cumhurbaşkanı’na meclisi yenileme yetkisi veriliyor. Doğru ancak meclise de cumhurbaşkanını yeniden seçebilme hakkı veriliyor. Bugün Fransız Parlamentosunu Fransa Cumhurbaşkanını seçime götürebilme yetkisi var mı? Yok. Amerika’daki şu an başkanı seçime götürebilme yetkisi var mı? Millet seçti bunu, Trump’ı 4 yıl ama işte ‘görüyorum ki kararname çıkardı, başkanlık kararnamesi bunlarda işte tepkisini topluyor dünyanın acaba yanlış bir karar vermiş olabilir misin yeniden kararını gözden geçirebilir misin’ diye Amerika Parlamentosu başkanı seçime götürebilir mi? Götüremez” dedi.



“Türkiye, dünyada 16. büyük ekonomiye sahip”


Öte yandan eğitimdeki yatırımlara değinen Bakan Yılmaz, “2002’de 11 milyar ayrılıyordu, şimdi 22 milyar lira ayrılıyor. 80 yılda yapılan dersliğe yakın derslik yaptık ve şuan her gördüğümüz 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. Aynı zamanda öğretmenlerimizin özgürlük haklarını geçmişe göre çok daha iyileştirdik. 2002’de bir öğretmenimiz haftada 15 saat ek ders verip aldığı ücret 400 dolardı. Şimdi o öğretmenimize bizim verdiğimiz para 940 dolar. Geçmişle kıyaslanamayacak kadar iyi durumdayız. Kitapları ücretsiz veriyoruz, tabletleri ücretsiz veriyoruz, okul sütünü ücretsiz veriyoruz, okul üzümünü ücretsiz dağıtıyoruz. Bazı yerlerde belediye başkanları, kitabın yanında defteri de biz ücretsiz veriyoruz diyor, dolayısıyla hayırlı bir iş yaparsanız, hayır işinin yanına eklenenler çoğalır. İstiyoruz ki evlatlarımız bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitim verelim. Peki eğitimde kaçıncı sıradayız diye baktığımda, ekonomide sıranız ne ise eğitimde de sıranız odur. Ekonomide sıranız nedir? İstatistik kurumunun açıkladığı, rakamlara göre, Türkiye dünyada 16. büyük ekonomiye sahip. Satın alma gücü diye de bir ölçü var. Satın alma gücünde ise 14. sırada Türkiye” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Geçirgen: “Bakanımıza çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Dilimli Barajı suyunun tarımda kullanılması kararı için Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Barajı sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, ilk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazisinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili açıklama yapan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken, proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, “Dün itibarıyla bu güzel müjdeyi Sayın Bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli Barajı’nın 1’inci kısmının sözleşmesi yapıldı. Bu da bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da araziler boş kalıyordu. Artık Dilimli Barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına Sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
Hakkari Başkan Geçirgen: “Bakanımıza Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Dilimli Barajı’nın suyunun tarımda kullanılmasının kararı için çiftçiler adına teşekkür etti. Yüksekova ilçesinde 14 bin dekarlık tarım arazisini suya kavuşturacak Dilimli Baraj Sulamasının 1’inci kısım yapım işinin sözleşmesi imzalandı. 535 milyon TL tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması öngörülürken, İlk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazilerinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Yüksekova’nın Tarım arazilerinde kullanıma girecek büyük hizmet olan Dilimli Barajı, çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. “Bakanımızın bu değerli hizmeti için Çiftçilerimizin adına teşekkür ediyorum” Konuyla ilgili Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirken proje için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Uzun zamandır çiftçilerin bu müjdeyi beklediğini kaydeden Geçirgen, ““Dün itibariyle bu güzel müjdeyi sayın bakanımız Orman ve Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Dilimli barajının 1’kısmının sözleşmesi yapıldı. Buda bin 395 hektarlık alana ulaşacağı anlamına geliyor. İnşallah yakın zamanda diğer kısmalarda tamamlanır. Yüksekovalı çiftçilerimiz uzun zamandır bu mağduriyeti yaşıyordu. Tarım alanlarına ekim yapamıyorlardı. Dolayısıyla da toprak arazileri boş kalıyordu. Artık Dilimli barajı ile topraklarımız üretime kavuşacak” dedi. “Yüksekova kendi kendine yetebilecek” Yüksekova’nın tarım ile anılacağını belirten Geçirgen, “Yüksekova’da tarım seviyesi yükseldikçe insanımızın, çiftçilerimizin refah seviyesi de artacaktır. Bu konuda katkı ve destek sunan Vali Ali Çelik, kaymakam ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimiz adına sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ederiz. Şimdiye kadar Yüksekova tarımda hep dışa bağlıydı. Bundan sonra Yüksekova kendi kendine yetebilecek bir seviyeye gelecek. Hatta komşu şehirlere yetebilecek kadar tarım ürünlerini üretebilecek bir ovamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ziraat Odası olarak çiftçilerimize daha fazla katkı sunmaya çalışacağımız sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.