YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2017 Cuma 15:04

Sevgi evlerinde kalan çocuklara eğlenceli trafik eğitimi

A
A
A
Sevgi evlerinde kalan çocuklara eğlenceli trafik eğitimi

Sivas’ta Sevgi Evleri’nde kalan koruma altındaki çocuklar trafik kurallarını hem uygulamalı olarak öğreniyor, hem de gönüllerince eğleniyor.

Sivas’ta Sevgi Evleri’nde kalan koruma altındaki çocuklar trafik kurallarını hem uygulamalı olarak öğreniyor, hem de gönüllerince eğleniyor.


Sivas Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ’Minik Kalpler Trafikte’ projesiyle Sevgi Evleri bahçesine yaptırılan trafik eğitim pistinde haftanın belli günlerinde akülü araçlara binen çocuklar, eğitmenleri gözetiminde trafik kurallarını öğreniyor.


Yaşanan birçok trafik kazasının ve problemin eğitim eksikliği nedeniyle olduğunu erken yaşta trafik eğitimi sayesinde bu sorunların çözülebileceğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut,"Sivas Valiliğimizin himayesinde koruma ve bakım altında olan çocuklarımıza Sevgi Evleri’nde bulunan 400 metrekarelik bir kompleks içerisinde trafik eğitim pisti hazırladık. Çocuklarımıza trafik eğitim noktasında farkındalık oluşturmak, bilinç kazandırmak ve vakitlerini neşeli bir biçimde geçirmelerini sağlamak için ’Minik Kalpler Trafikte’ projesini başlattık. Ve şuanda da çocuklarımız aktif olarak kullanıyor" dedi.


Ortaya çıkan başarılı çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan ise,"Burada ’Minik Kalpler Trafikte’ projesiyle birlikte kurum bünyesinde kalan, 0-6 yaş grubundaki çocuklarımıza hem trafik kurallarını öğretmek, aşılamak hem de onları sosyal hayata iyi adapte olabilmeleri adına böyle bir proje ön görüldü. Bugün onun açılışını yapıyoruz. Çocuklarımız burada eğlenerek öğrendikleri trafik kurallarıyla daha sonra hayata atıldıklarında kuralları sağlam olarak hafızalarına kazıyacaklar" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."