GENEL - 14 Kasım 2017 Salı 11:45

Akıncılar’a çöp toplama aracı ve konteyner hibe edildi

A
A
A
Akıncılar’a çöp toplama aracı ve konteyner hibe edildi

Sivas İl Özel İdaresi tarafından başlatılan ’Köylere Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte’ projesi kapsamında Akıncılar’a bağlı köylerdeki çöplerin toplanması için çöp toplama aracı ve konteynerleri hibe edildi.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından başlatılan ’Köylere Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte’ projesi kapsamında Akıncılar’a bağlı köylerdeki çöplerin toplanması için çöp toplama aracı ve konteynerleri hibe edildi.


İlçede gerçekleştirilen törenle yeni çöp toplama kamyonu ve konteynerlar ilçeye kazandırıldı. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya,"Artık köylerimizin alt yapısının, yolunun, içme suyunun yanında temizliği de gerçekleştiriliyor. Şehirdeki bütün imkanlar köylerimizde de olacak. Çöp toplama kamyonumuzun ve konteynerlarımızın Akıncılar ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Akıncılar ilçemizin köylerinde de bu hizmetler yürütülecek" dedi.


Törene AK Parti Sivas milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.