GENEL - 11 Aralık 2017 Pazartesi 13:35

25 yıllık otomobilini güneşte, soğukta ve yağmurda kullanmıyor

A
A
A
25 yıllık otomobilini güneşte, soğukta ve yağmurda kullanmıyor

Sivaslı İzzet Gül, gözü gibi baktığı 25 yaşındaki otomobilini güneşte, soğukta ve yağmurda kullanmıyor.

Sivaslı İzzet Gül, gözü gibi baktığı 25 yaşındaki otomobilini güneşte, soğukta ve yağmurda kullanmıyor.


Sivaslı İzzet Gül’ün (70) 25 yıllık otomobiline karşı beslediği sevgi görenleri şaşkına çeviriyor. Gül, 1996 yılında emekli olduğunda satın aldığı otomobiline bugüne kadar gözü gibi baktı. Sinyal lambası ve yağ filtresinin dışında hiçbir değişen parçası bulunmayan otomobil orijinal otomobil tutkunlarının iştahını kabartıyor. Gül, birçok kişinin değerinin üzerinde ücret teklif etmesine rağmen otomobilini satmaya yanaşmadı.



Garajdan çıkartmıyor


Gözü gibi baktığı otomobilini eskimemesi için mecbur kalmadıkça garajından çıkartmayan Gül, mecbur kalsa da güneşli havalarda, soğuk havalarda ve yağmurlu havalarda aracını kesinlikle kullanmıyor. Sivas’ın soğuk iklim kenti olmasına rağmen kış aylarında mecbur kalsa bile otomobilini kullanmayan Gül, 21 senede otomobili ile sadece 8 bin 400 kilometre yol yaptığını belirterek, “Bu otomobil 25 yaşında. Ben bunu 96 yılında emekli olunca aldım. Aracıma gözüm gibi bakıyorum. Karda çıkartmam, çamurda binmem, güneşte çıkartmam, bakımını aksatmam, amortisörleri bozulmasın diye yük koymam. Aracımı çok nadir kullanırım. Kış aylarında garajdan hiç çıkartmam. Evim şehre yakın olduğu için genelde yürüyorum. Aracım ile 21 senede 8 bin 400 kilometre yol yaptım” dedi.



Yüksek teklifleri geri çevirdi


Orijinal otomobil tutkunu birçok kişinin otomobilini satın almak için aracın ederinden fazla ücret teklif ettiklerini belirten Gül, tüm cazip tekliflere rağmen aracını satmayı düşünmediğini ifade ederek, “Aracı satın almak isteyen çok ancak ben satmıyorum. Çünkü ihtiyacım olduğunda işimi fazlası ile görüyor. Satın almak için gelenler kilometresine inanamıyor. Bana araca neden binmediğimi soruyorlar. Araca kış, yaz, güneş göstermeyeceksin. Yağmur göstermeyeceksin. Kışın ayazı aracın boyasına zarar verir. Hele güneş yakarsa boyası yanar. Ben aracıma hiç güneş göstermedim. Hep garajda tuttum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.