YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 18:34

ALİ KOLAT, SUŞEHRİ`NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
ALİ KOLAT, SUŞEHRİ`NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Sivas Valisi Ali Kolat, Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ’Suşehri Eğitim ve İstihdam Merkezi Projesine’ katılan kursiyerlerin sertifikalarını vermek için düzenlenen törene katıldı.
Vali Ali Kolat, Suşehri Hükümet Konağı bahçesindeki barakada açılan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sergi açılışını yaptı. Halk Eğitim Merkezlerine katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru işlemelerinin halka tanıtılması ve bu eserlerin sergilenmesinin olumlu bir faaliyet olduğuna değinen Kolat, bu tür sergilerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Kursiyerler tarafından yapılan ürünleri inceleyen Kolat, kursiyerler tarafından yapılan eldiveni de eline taktı.
Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda kursiyerlerin sertifikaları için düzenlenen törene katılan Kolat "AB destekli düzenlenen hayırlı bir projenin tamamlanması için düzenlenen bir törene katılmak benim için mutluluk verici. Yaklaşık 100 kardeşimize şimdi sertifikalarını vereceğiz. AB projelerinde Sivas’ımız iyi bir konumda. Sivas iller arasında 8. sırada bulunmaktadır. Yaklaşık 97 adet projemiz uygulandı. Sivas’ımıza da bu şekilde 12 bin Euro para girdisi olmuş oldu. Bizim için önemli olan tek şey, sizlerin bir meslek sahibi olması ve belli bir tecrübe kazanmanızdır. Bizler her zaman bu tür kursları önemsiyoruz. Çünkü kalifiye eleman sıkıntısı çeken işletmelere bizler bu kurslar sayesinde kalifiye eleman yetiştirmiş oluyoruz." dedi.
Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ise, alanlardaki kadınların artırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Hepimizin bildiği gibi, toplumun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Ülkemizin daha fazla gelişmesi için tüm alanlarda kadınlarımızın daha aktif rol alması gerekiyor. Sanat, iş dünyası, turizm, kültür hayatının her alanında çok değerli kadınlarımız vardır. Biz bunun daha fazla artması gerektiğini düşünüyoruz. Kaymakamlık olarak kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer almasını sağlamak üzere çeşitli eğitim ve destek faaliyetlerinde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir