YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 15:40

SEDAT SEL 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
SEDAT SEL 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Belediyesi’nin 2011 yılında yapılan ve 2012 yılında yapılacak çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Göreve geldikleri günden bu yana kadar ilçenin sorunlarını birebir takip ettiklerini ve bu sorunları plan ve program dahilinde yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Sel "Tüm belediyelerin durumu malum. Maddi imkan sıkıntısı çekiyor. Ama biz bu maddi sıkıntıları gözetmeden ilçemizin daha güzel bir yere gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu nedenle, 2010 yılında ilçemize kazandırdığımız Muhsin Yazıcıoğlu Çay Bahçesi’nin ilçeye yetmediğini gördüğümüzden 2011 yılında ilçemiz Taşköprü mahallesi Sivas caddesi üzerinde 3 bin 180 metrekare alana, 200 metrekare alana kurulu 100 kişiye hitap eden, doğal keçi kılından yaptırılan kıl çadırdan nostaljik aile çay bahçesi yapılmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca bu alana çocuklar için oyun grupları ve sağlıklı bir yaşam için spor parkı yapılmıştır." dedi. Sel, ilçede turizm konusunda çalışma başlattıklarını kaydederek, "İlçemizin dört bir köşesi sularla çevrili. Türkiye’nin önemli barajlarından biri olan 64 kilometre göl havzası olan Kılıçkaya Baraj Gölümüzde turizm çalışmaları yapmak ve yaz sezonunda ilçemize gelen gurbetçiler ve çevre il ve ilçelerimizden gelecek olan misafirler ve en önemlisi ilçemiz halkının hafta sonlarını iyi değerlendirmesi amacıyla bu bölgede turizm çalışmaları başlattık. İlçemize 15 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmenler köyü yakınında bulunan Kılıçkaya Baraj kenarına, bölgemizdeki turizmi canlandırmak amacıyla modern tesisler yaptırılmış olup, ayrıca gezinti teknesiyle baraj gezintisi yapılmaktadır. Bununla birlikte çay bahçeleri, piknik alanları ile birlikte, su bisikletleri, Zodyak botlar ve buna benzer su aletleri getirerek 2011 yılında hizmete açtık. Bu bölgedeki çalışmalarımız halen devam etmektedir. Çünkü bu bölgemize yüzme havuzları da yapacağız. İnşallah 2012 yılında bu havuzlarımızı da hizmete sokmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Bölgede hayvancılığı geliştirmek ve canlandırmak amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Sel "İlçemize Avrupa standartlarına uygun mezbaha yaptırılarak hizmete açıldı. Çünkü ilçemiz ve bölgemiz açısından bu mezbahane çok önemliydi. Biz de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projeleri doğrultusunda modern mezbahane yaparak bölge kasaplarının hizmetine sunmuş bulunmaktayız." diye konuştu. Sel "Sanayi Sitesi altında bulunan boş alanda yapılan Atık Su Arıtma Tesisi toplam 2 bin 800 metrekare alan üzerine yapılmaktadır. Çamur kurutma yatağı, geri devir terfi merkezi, giriş terfi merkezi, havalandırma tankı, çamur çökeltim tankından oluşan yüzde 50’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanan kanalizasyon atık suyunu arazi sulama suyunda kullanılabilecek teknolojiye sahip atık su arıtma tesisi inşaatı devam etmektedir." dedi.
Sel ayrıca mezarlıklarda çevre düzenlemelerinin devam ettiğini ve yol genişletme çalışması yapılan güzergahlarda ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını vurguladı. İlçenin altyapı sorunu olduğuna da değinen Sel "Bu konuda ihalemiz yapıldı. Fakat şu anda Kamu İhale Kurumu’nda değerlendirme aşamasındadır. İhalenin kesinleşmesi durumunda alt yapı çalışmalarına başlanılacak ve bunun akabinde üst yapı çalışmalarını da hemen yaparak ilçemizin daha güzel bir görünüme kavuşturacağız" diye konuştu.
Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçedeki kültürel etkinliklerin devam edeceğini dile getirerek, 2012 yılında çalışmaların daha da artacağını kaydetti. Sel "Birçok hizmetlerimizi dahi söylemedik. Ama 2012 yılında bu çalışmalarımız daha çok artarak devam edecektir. Özellikle Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri’nde havuzlar yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca, ilçemiz için çok önem arz eden alt yapı sorununu gidererek asfaltlama işlemlerini yapacağız. Yani işimiz çok. Bize güvenen Suşehri halkımızın güvenini sarsmayacağız. Çünkü 4 dönemdir beni bu göreve layık gören halkımızın daha fazla hizmete layık olduğu düşüncesiyle çalışmalarımız sürecektir." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-