GENEL - 17 Ocak 2012 Salı 15:13

RAUF DENKTAŞ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

A
A
A
RAUF DENKTAŞ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Sivas’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için, Kamu-Sen Sivas İl Teşkilatı’nın organizesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Cami’nde öğle namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazına; Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kılınan namazın ardından açıklama yapan Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, Kıbrıs’ın Türkiye’nin varlığı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Karadağ, "Bugün burada Kamu-Sen İl Temsilciliği olarak valiliğimizden alınan olurla bu tarihi camimizde rahmetli KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız için gıyabi cenaze namazı kıldık. Kıbrıs’ın durumu şuydu. Girit’in fethedilmesinde 35 bin askerimiz şehit oldu. Girit, yüzyıllarca Türk toprağı olarak kaldı. I. Dünya Savaşı’ndaki kargaşa yüzünden Rumlar önce
mevcut düşmanlarını satın alarak, sonra katliam yaparak şu anda Girit’in yüzde 100’ünü Rum yaptı. Aynı oyunu Kıbrıs’ta da yapacaklardı. Kıbrıs’ı da kaybetseydik Türkiye Cumhuriyeti’nin bir tane gemisi burnunu çıkaramayacaktı. Kıbrıs, Kıbrıs’tan da ziyade Türkiye’nin varlığı için önemlidir" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.