YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 13:57

RUH SAОLIОI BOZUK HASTALAR TOPLUMA KAZANDIRILACAK

A
A
A
RUH SAОLIОI BOZUK HASTALAR TOPLUMA KAZANDIRILACAK

Sivas Numune Hastanesi Başhekimi Fikret Özkan, ruh sağlığı bozuk hastaları topluma tekrardan kazandırmak için Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurduklarını söyledi.
Numune Hastanesi`nde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi`nde, şizofreni ve şizoaffetik hastaları topluma kazandırmak, rehabilite etmek, iş ve uğraş becerisi kazandırmak amacıyla hastalara hizmet veriliyor. Merkez hakkında bilgi veren Başhekim Fikret Özkan, merkezden faydalanmaları için bin 700 kişinin arandığını belirtti. 46 hastaya rehabilite işleminin tamamlandığını söyleyen Özkan, şizofreni tanısı konulmuş hastalarında merkeze başvurmalarını istedi. İleriki zamanlarda hastaların ulaşımını kolaylaştırmak için servis aracı alacaklarını kaydeden Fikret Özkan, merkezin uzun vadede Sivas`a yetmeyeceğini düşündükleri için daha büyük bir merkez planladıklarını dile getirdi.
Özkan ayrıca, merkezde 1 psikiyatrist, 1 psikolog, 1 sosyal çalışma uzmanı, 2 hemşire, iş ve uğraş hocalarının yanı sıra yardımcı personellerinde görev yaptığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir