YEREL HABERLER - 20 Ocak 2015 Salı 12:08

Basın Mensupları Kurum Ziyaretlerinde Bulundu

A
A
A
Basın Mensupları Kurum Ziyaretlerinde Bulundu

Sivas’ın ilçelerinde yayın yapan yerel gazete temsilcileri çeşitli kurumlarda ziyaretlerde bulundu.
Kangal Gündem Gazetesi’nden Orhan Üngör, Koyulhisar’ın Sesi Gazetesi’nden Mehmet Arısal, Gemerek Gündem Gazetesi’nden Erhan Aksoy, Gürün Gündem Gazetesi’nden Levent Gürbüz, Şarkışla Kızılırmak Gazetesi’nden Levent Çınaroğlu’ndan oluşan gazeteciler grubu ilk olarak Sivas Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti.
Gazetecilerin bölgeler açısından son derece önemli bir görev üstlendiklerini belirten Ayhan, “Gazeteciler bağımsız ve cesur habercilik yapmalı. Doğru bildiğini kimseden çekinmeden haber yapabilmeli. Bir kurumun gece vakti boşu boşuna ışıkları yanıyorsa bunu haber yapıp hesap sormalı.”dedi.
Gazeteciler daha sonra Sivas Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti. Yapılan ziyarette İl Koordinatörü Halis Öztürk’le bir araya gelen gazeteciler Öztürk ile bir süre sohbet etti. Gazeteciler son olarak Sivas Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.
Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erhan Aksoy Gemerek Devlet Hastanesi’nde yaşanılan aksaklıklardan bahsederek yaşanılan uzman hekim sıkıntısına değindi. Vatandaşın cebinde 5 lira yok ki eşini doğuma götürebilsin diyen Aksoy; “İlçeye biran evvel özellikle kadın doğum ve çocuk uzman hekimi istiyoruz. Gerçekten cebinde 5 lira olmadığı için ambulansla Sivas’a bile gidemeyecek durumda olan insanlar var.” dedi.
Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir