GÜNDEM - 06 Şubat 2025 Perşembe 09:58

Depremde evi ve iş yeri zarar gören vatandaş: "Devletin gücünün ne kadar büyük olduğunu gördük"

A
A
A
Depremde evi ve iş yeri zarar gören vatandaş: "Devletin gücünün ne kadar büyük olduğunu gördük"

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 il dışında etkilenerek afet kapsamına alınan tek ilçe olan Sivas’ın Gürün ilçesinde depremin yaraları hızla sarılıyor.

Deprem’de Gürün ilçesinde 236 bina ağır hasar almış, hasarlı binaların kontrollü yıkımı gerçekleştirilmişti. Depremde evi ve iş yeri ağır hasar alan Murat Avcu, "Devletimiz bize el uzattı, yerinde dönüşüm kampanyası ile hibe ve kredi destekleriyle inşaatımızı başlatıp yeniden eski düzenimizi kurmayı planlıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerin yaraları sarılıyor. 11 ilin yanı sıra afet kapsamına alınan Sivas’ın Gürün ilçesinde de hayat normale dönüyor. İlçede ağır hasar alan 236 kontrollü bir şekilde yıkılarak afet konutlarına başlandı. Yaklaşık 40 esnafın konteynerden hizmet verdiği ilçede depremin izleri unutulmuyor. Depremler sonrası evi ve işyeri hasar alan Murat Avcu, depremin psikolojik etkisini atlatamadıklarını ifade etti.

"Devletimiz var oldukça depremden etkilenen bütün alanlar tekrardan inşa edilir"

İlçede can kaybı yaşanmadığını ifade eden Murat Avcu, "Biz de bu yaşanan depremde mağdur olan ailelerden birisiyiz. Allah’a şükrediyoruz ki can kaybımız yok. Mal kaybı ile atlattığımız ancak hala psikolojik olarak etkisini yaşadığımız bu büyük depremin mağdurlarındanız. Deprem psikolojimizi bozdu ancak bizler inancımız gereği bu depremin de Mevla’dan geldiğini biliyoruz. Devletimiz bize el uzattı, yerinde dönüşüm kampanyası ile hibe ve kredi destekleriyle inşaatımızı başlatıp yeniden eski düzenimizi kurmayı planlıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Asrın felaketinin ardından devletin gücünü ne kadar büyük olduğunu, devletin milleti için var olduğunu bir kez daha gördük. Devletimiz var oldukça bu depremden etkilenen bütün alanlar tekrardan inşa edilir" dedi.

Yasin Kayacı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.