POLİTİKA - 26 Mart 2025 Çarşamba 15:53

Destici: "Ortada bir hırsızlık varsa elbette ki savcılar bunu soruşturacaktır"

A
A
A
Destici: "Ortada bir hırsızlık varsa elbette ki savcılar bunu soruşturacaktır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ortada bir hırsızlık varsa elbette ki savcılar bunu soruşturacaktır" dedi.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Sivas’ta gündeme dair yaptığı açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk suçlaması ile tutuklanması ve sonrasındaki eylemleri değerlendirdi.


Destici, 560 milyara yakın büyük bir paradan bahsedildiğini belirterek, "Biz ilkesel olarak sürecin, hukuk, demokrasi ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde yürütülmesini savunuyoruz. Sadece bu sürece mahsus değil her şeyin hukuk, demokrasi ve insan hakları çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor. Tabii ki hiç kimse dokunulmaz değildir. Ortada bir suç varsa, ortada bir yolsuzluk varsa, ortada bir hırsızlık varsa elbette ki bu da bir şekilde savcılara ulaştırılmışsa savcılık bunları soruşturacaktır. Yapılan tahkikatlarda, masak raporlarında, savcılığın yaptığı soruşturmada ciddi bulgu ve delillere erişilmiştir. 560 milyar gibi bir paradan bahsedilmektedir. 560 değil 56 milyar bile olsa çok büyük bir paradır. 5-6 milyar da olsa büyük bir paradır. 1 lira için bile beytülmale el uzatılmışsa, yetimin hakkına el uzatılmışsa elbette ki hukuk bunun hesabını sorar" dedi.



"Teröristler ile mutabakat yapıldı, para aktarıldı"


Destici, terör örgütüyle mutabakat yapıldığı ve para aktarıldığına dair araştırma sonuçları olduğuna dikkat çekerek, "Kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün kendisi başta olmak üzere, bizzat aracılar aracılığıyla terör örgütü mensuplarıyla görüşmelerden bahsediliyor. Teröristler ve siyasi uzantılarıyla yapılan görüşmeler, mutabakatlar, para aktarımları, örgütün istediği kişilerin çeşitli belediyelerde meclis üyesi veya başkan yardımcısı, hatta belediye başkanı ya da personel olarak görevlendirilmeleri yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılmış gerçekler" dedi.



"Mitingde ‘polisle çatışalım mı çatışmayalım mı’ oylaması yaptı"


Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mitingde binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmadaki, "Polisle çatışalım mı çatışmayalım mı" oylamasının olayları bu noktaya getirdiğine vurgu yaparak, "Hukukun verdiği kararları beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama hepimize düşen mükellefiyet nedir? Beğenmeseniz bile uymak zorundasınız. Eğer uymazsanız anarşi çıkar memlekette. Anarşi çıktığında neler olduğunu gördük. Bu nedenle herkesin anarşiden ve anarşiye sevk edecek sözlerden, eylemlerden uzak durulması gerekir. Yargı mensuplarına parmak sallamak, tehdit etmek, ‘sizi tanımıyoruz’ demek, ‘sonunuz şunun gibi bunun gibi olacak’ demek gerçekten doğru şeyler değildir. Polislerin üzerine asit atmak ne demektir? Kaldırımları sökerek polislerimizin kafasına atmak ne demektir? Polisler hepimizin evladı. Kahramanca görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Polise baltayla saldırmak ne demek? Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı miting yaptığı yerde binlerce insanın içinde, ‘polisle çatışalım mı çatışmayalım mı’ şeklinde oylama yaptırırsa işin sonu buraya gider" şeklinde konuştu.



"Alçaklıktır, namussuzluktur"


Destici, Cumhurbaşkanı’nın ailesine küfredilmesini alçaklık ve namussuzluk olarak nitelendirerek şunları söyledi:


"Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın merhum annesine, aile efradına küfrediliyor. Böyle bir alçaklık, namussuzluk ve şerefsizlik olabilir mi? Bu bize de olabilirdi. Özel’in ailesine de olsa, İmamoğlu’nun ailesine de olsa aynı tepkiyi verirdik. Aile kutsaldır. Hele ki rahmeti rahmana kavuşmuşlar daha da kutsaldır. Türk milletinin örfü, adeti, inancı bunu gerektirir. Demek ki bunu yapanlar ne bizim kültürümüzün insanı ne de bizim inancımızın insanı."


Mustafa Destici ayrıca, CHP’nin İsrail’e karşı göstermediği ambargoyu milli ürünlere karşı göstermesinin halkta karşılık görmediğini ifade etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İsmail Köybaşı: "Belki de kariyerimin en güzel golünü attım" Göztepe’nin sol bek oyuncusu İsmail Köybaşı, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, "Kariyerimin en güzel gollerinden, belki de en güzellerinden birini attım. Beşiktaş’a denk geldi. Beşiktaş’a attığım ilk gol değil. Her attığım golden sonra da saygımı gösterdim" diye konuştu. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 32. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Gürsel Aksel Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka iki takımın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı. Göztepe’nin golünü atan İsmail Köybaşı, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. İlk yarıyı Beşiktaş’ın daha iyi oynadığını ikinci yarı ise kendilerinin oyuna hakim olduğunu aktaran Köybaşı, "Özellikle golden sonra çok baskılı oynamaya başladık. İkinci, hatta üçüncü golü de atabilirdik ama rakip buna müsaade etmedi. Gerçekten çok güzel bir maç oldu. Her iki taraf da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İzleyenlere keyifli bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Süper Lig’e çıktığımız bu sezonda hedeflerimizden biri, iyi ki Göztepe’nin maçı var dedirtmekti. Bence bunu başardığımızı düşünüyorum. Stadın ambiyansı, ortam ve oyunun her anına olan ilgi bunu gösteriyor. Taraftarımız bize ve Türkiye’ye bunu gösteriyor" dedi. "Belki de kariyerimin en güzel golünü attım" Golü hakkında konuşan Köybaşı "Kariyerimin en güzel gollerinden, belki de en güzellerinden birini attım. Beşiktaş’a denk geldi. Beşiktaş’a attığım ilk gol değil. Her attığım golden sonra da saygımı gösterdim. Ekmeğini yediğim, hele ki beni çocukluktan alıp bir yerlere getiren bir kulübe asla saygısızlık yapmam. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Sosyal medyada yankı bulmuş. Saygım sonsuzdur" diye konuştu. "Emin adımlarla ilerliyoruz" Göztepe’nin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri olan bir camia olduğunu dile getiren Köybaşı, "Biz bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Elbette şanssızlıklar da oldu. Bu dalgalanmalara şanssızlıkları da eklemek gerekiyor. Ama bu zaten bir yol. Bu yolda böyle şeyler yaşanacak. Aslında bu yaşananlar tüm camiayı birbirine daha çok bağlamalı, güçlendirmeli ve ders çıkarılmalı. Belki bu sene, belki önümüzdeki senelerde olabilir. Bu benim burada üçüncü senem. İlk sene çıkamadık ama ikinci senede dolu dolu çıktık. Bunları es geçmemek, kıymet bilmek gerekiyor. Her anın keyfini çıkarmak gerekiyor. Biz Göztepe’yiz, büyük bir camiayız. Değerlerine önem veren, kültürüne sahip çıkan, efsanelerini her zaman saygıyla anan; her branşta bir araya gelmiş özel bir kulübüz. Böyle dalgalanmalar elbette olacak ama biz güçlüyüz" şeklinde konuştu. Kariyerinin gidişatı hakkında konuşan Köybaşı, sözlerini şöyle noktaladı: "Fiziksel ve mental olarak kendimi iyi hissediyorum. Ama karar mercii biz değiliz. Uzun vadeli hedeflerimden biri futbola hizmet etmek. Ancak şu an için kısa vadede anın keyfini çıkarmak ve tamamen önümüzdeki maça konsantre olmak istiyorum."