ASAYİŞ - 12 Ekim 2025 Pazar 11:25

İki çocuğu vahşice öldürülen acılı anne duruşma öncesi destek istedi: "Yalnız kalmak istemiyorum"

A
A
A
İki çocuğu vahşice öldürülen acılı anne duruşma öncesi destek istedi: "Yalnız kalmak istemiyorum"

Sivas’ta boğazları kesilerek öldürülen 22 yaşındaki Umutcan Şimşek ve 16 yaşındaki Melisa Şimşek’in acılı anneleri Ayşegül Şimşek, 13 Ekim Pazartesi günü yapılacak duruşma öncesi Sivas halkından destek isteyerek, "Mahkeme günü yalnız kalmak istemiyorum. Bu şahsın da gereken cezayı almasını istiyorum" dedi.


Olay, 6 Mayıs tarihinde Kılavuz Mahallesi 55. Sokak’taki bir apartmanda yaşandı. Ayşegül Şimşek, çocukları Umutcan (22) ve milli sporcu Melisa Şimşek’i (16), evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak buldu. Melisa Şimşek’in öldürülmeden önce ellerinin bağlandığı belirlenmişti. Olayın ardından polis ekipleri, katil ya da katil zanlılarının bulunması için geniş çaplı çalışma başlatmış, 25 saatlik kamera kaydının incelenmesi sonucu cinayet zanlısı Hüseyin Sönmez (34) Ankara’da yakalanmıştı.



İki kardeşi boğazlarını keserek öldürüp ev hapsi talep etti


Sivas 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşması 1 Ekim tarihinde gerçekleşti. Duruşmaya vahşice işlenen cinayetlerin sanığı Hüseyin Sönmez’in "Ev hapsi ve akıl hastanesinde yatma isteği damgasını vurmuştu. Konya’dan gelip Sivas’ta cinayeti işlediği düşünülen Sönmez, tüm güvenlik kamerası kayıtları ve delillere rağmen suçlamaları reddetmişti.



"Olay günü kabus gibiydi"


Olay günü köyde bulunan anne Ayşegül Şimşek, akşam saatlerinde eve döndüğünde iki çocuğunu annesiyle birlikte cansız halde buldu. Anne Şimşek, İHA’ya yaptığı açıklamalarda dehşet anlarını anlatarak, kızı Melisa Şimşek’in kapı çaldığında kurye diye kapıyı açtığını düşündüğünü ileri sürerek, "Şahıs, olay günü kıyafetlerini çöpün kenarına koyduğunu, orada birini takip ettiğini ve eşyalarını giyip çocukları öldürdüğünü iddia ediyor. Bunu kim yapar, nasıl yapar bilmiyorum. Olay günü kapıyı çocuklara açtırmış herhalde. Kızımla olay günü konuştuğumda evdeydi. Daha sonrasında ise eve abisi gelecekti. Belki kızım kapıyı kurye diye açtı bilemiyorum. Kapıyı zorlamış olabilir ya da kızım eve girerken peşine de girmiş olabilir. Çünkü çocukları takip etmiş. Şahıs içeride beklemiş. Ben o sırada köyde olduğum için telefon çok çekmiyordu. Herhalde şahıs benim de eve gelmemi beklemiş. Çünkü çocuğumla konuşurken ’anne ne zaman geleceksin’ diye sordu. Ben de geç geleceğimi ve onların yatmasını söylemiştim" dedi.



"Belki de asıl hedef bendim"


Anne Şimşek yaptığı açıklamada apartmanda, çocukların seslerini duyanlar olduğunu, fakat çocukların kendi aralarında kavga ettiklerini sandıkları için polisi aramadıklarını iddia ederek, "Belki de bu şahsın asıl hedefi bendim. Ben de gelmeyince çocukları öldürmüş ve kaçmış. Eve geç saatte geldiğimde kimseyi görmedim. Apartmanda sesleri duyanlar olmuş ama çocuklar kendi aralarında kavga ediyor sanmışlar. O yüzden kimse polisleri aramamış" diye konuştu.



Acılı anneden Sivas halkına çağrı


Ayşegül Şimşek, 13 Ekim Pazartesi günü yapılacak duruşma öncesi Sivas halkından destek istediğini ve yalnız kalmak istemediğini belirterek, "Mahkeme günü beni destekleyen herkesin gelmesini istiyorum. Yalnız kalmak istemiyorum ve bu şahsın da gereken cezayı almasını istiyorum" şeklinde konuştu.



İki çocuğu vahşice öldürülen acılı anne duruşma öncesi destek istedi: "Yalnız kalmak istemiyorum"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Tek başına buldukları yeni doğmuş kuzuyu 3 kilometre ötedeki annesi ile kavuşturdular Eskişehir’de motosikletleriyle antrenman yapan milli sporcu ve arkadaşları, soğuk havada tek başına buldukları yeni doğmuş kuzuyu yaklaşık 3 kilometre ötedeki annesi ile buluşturdu. Eskişehirli milli sporcu Gökay Konuk, Eskişehir Bisiklet Topluluğu’ndan (ESBIKE) arkadaşlarıyla birlikte motosikletle antrenman yapmak için Odunpazarı ilçesinin kırsal Eşenkara Mahallesi’ne gitti. Dağlarda antrenman yapan grup, bir kuzunun soğuk havada tek başına olduğunu fark etti. Motosikletleriyle hayvanın yanına giden grup, kuzunun yeni doğduğunu fark etti. Yanlarında bulunan poşete kuzuyu koyup, onu bağırlarına basan ekip, motosikletle koyun sürüsünü aramaya başladı. Yüksek bir dağa çıkan grup, koyun sürüsünün yaklaşık 3 kilometre ötede olduğunu görünce sürünün yanına hareket etti. Daha fazla üşümeden çobana teslim edilen kuzunun yanına koşarak gelen annesi onu emzirmeye başladı. Antrenman yapan ekip, kuzuyla fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi. "Kurda kuşa yem olacaktı, bir şey olacaktı" Milli sporcu Gökay Konuk, "Geçtiğimiz günlerde motosiklet antrenmanı da yapıyorduk tekniğimizin gelişmesi ve daha da güçlenmek adına. Arazide gezerken başıboş bir yeni doğmuş bir kuzu, yarısı kanlıydı böyle, biz başta zarar görmüş, yaralanmış zannettik. Ama yanına gittiğimizde baktık ki yeni doğmuş. Yakınlarında sürü de yoktu. Sürüyü bulmak için kuzuyu aldık bir poşetin içine koyduk, çobanı aramaya çıktık. Ondan sonra tepeye çıktık, tepeden sürüyü bulduk. Yüksek bir tepeden bakıp sürü nerede onu bulduk. Yaklaşık 2-3 kilometre öteye gitmişler. Yanlarına gittik, kuzuyu çobana teslim ettik. Çoban aldı kuzuyu annesinin yanına götürdü. O kadar kalabalık sürünün içerisinde annesi hemen onu tanıdı. Hemen bakıma başladı, hemen emmeye başladı. Güzel bir duyguydu. Biz de mutlu olduk bir canı kurtarmış olduk. Çobanla konuştuk, yerini biliyordu. Orada bir doğum yaptığını biliyordu. Dönüşte alacakmış onları. Biz unuttuğunu zannettik. Bir tane daha var dedi hatta su kenarında, onu da bulursanız getirirseniz sevinirim dedi. Hani biliyormuş, bırakmamış aslında oraya ama biz gene de sevindik bir canı kurtardığımız için. Belki donarak ya da kurda kuşa yem olacaktı, bir şey olacaktı" dedi.
Bursa Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanları belli oldu Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 9. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Ömer Faruk Söker ve Elif Varol eş başkan olarak seçildi. Genel kurulda gençlere seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Sadece mesleki gelişim yetmez, çok yönlü olmalı ve sosyal olaylarda görev almalısınız" dedi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi 9’uncu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Nilüfer Gençlik Evi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genel kurula Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Berkay Aydın, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Doç. Dr. Elifhan Köse Çal ve çok sayıda genç katıldı. Yapılan seçimler sonucunda Ömer Faruk Söker ve Elif Varol, Gençlik Meclisi’nin yeni eş başkanları oldu. Genel kurulda bir konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 70 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, gençlerin daha kalabalık ve bir arada olması gerektiğini söyledi. Gençleri Gençlik Meclisi’nde daha aktif rol almaya çağıran Başkan Şadi Özdemir, iş hayatındaki rekabet ortamına dikkat çekti. Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Şadi Özdemir, "Avukat, doktor veya mühendis olmanız fark etmiyor; her zaman rakipleriniz olacak. O nedenle kendinizi mesleki olarak geliştirin. Ancak bu tek başına yeterli değil. Bilgi birikiminizi yükseltmeniz ve çok yönlü bir insan olmanız lazım. Örgütlülük ve sosyal olaylarda görev almanız çok kıymetli. Meslek birikiminizle sosyal gelişiminizi birleştirdiğinizde önde olacağınıza inanıyorum. Bunları yaparken hak mücadelesini, örgütlülüğü ve dayanışmayı da bırakmamanız gerekir" dedi. Teknolojinin gelişmesiyle bilgiye erişimin hızlandığını dile getiren Başkan Şadi Özdemir, "Doğru bilgiye ulaşıp, bunu doğru şekilde kullanmayı bilirseniz önünüzde çok büyük fırsatlar var. Artık globalleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Sizin kuşağınızdan çok umutluyum" ifadelerini kullandı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Berkay Aydın da dünyanın bir dönüşüm sürecinden geçtiğini belirterek kolektif çalışmanın önemine değindi. Gençlerin kendilerine güven duymasının altını çizen Aydın, "Burayı bir antrenman sahası gibi görmek lazım. Deneyin, keşfedin. Birlikte öğrenelim, birlikte başaralım ve daha güzel bir geleceği hep beraber inşa edelim" diye konuştu. Konuşmaların ardından Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 2023-2025 dönemi faaliyet raporu, önceki dönem eş başkanları Çağrı Önal ve Yağmur Akın tarafından okundu. Başkan Şadi Özdemir, emekleri için Önal ve Akın’a teşekkür belgesi takdim etti. Genel kurulun sonunda yapılan seçimle Ömer Faruk Söker ve Elif Varol, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yeni dönem eş başkanları olarak belirlendi. Görevi devralan Söker ve Varol, geçmiş dönem başkanlarına teşekkür ederek, yeni dönemde birliktelik ve aile anlayışıyla hizmet edeceklerini belirtti.
Kayseri Talas; 5.0 hedefine bir adım daha Talas Belediyesi; geçen hafta ’Talas’ta Dijital Dönüşüme Stratejik Adım’ başlığıyla duyurduğu Talas 5.0 vizyonunu kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda masterclass iletişim eğitiminin ikinci oturumu Meclis Salonu’nda düzenlendi. Eğitimin koordinatörü teknoloji uzmanı Ahmet Hamurcu; ikinci oturumun stratejik derinliğine dikkat çekerek önemli değerlendirmelerde bulundu. İlk oturumda Talas 5.0’ın temelini ve dijital dünyanın dönüşümünü anlattıklarını hatırlatan Hamurcu, bu kez vizyonun nasıl uygulanacağına odaklandıklarını söyledi. Hamurcu konuşmasında şunları kaydetti; "Bu hafta masterclass oturumlarımızın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta Talas 5.0’ın ne olduğunu, dünyanın nereye gittiğini, teknolojinin nasıl değiştiğini ve bunun yaşam biçimimizi nasıl dönüştürdüğünü konuşmuştuk. Bu oturumda ise bu stratejiyi nasıl geliştireceğimizi, nasıl uyum sağlayacağımızı, hangi konumda olduğumuzu ve nereye gideceğimizi değerlendiriyoruz. Bugünün ana başlıkları; strateji, marka kimliği ve itibar. Dijital dünyada kiminle konuşuyoruz, nasıl algılanıyoruz, bulunduğumuz mecralarda kriz ortamlarını nasıl fırsata çevirebiliriz, riskleri nasıl yönetebiliriz bunlar üzerinde duruyoruz. Burada üç temel kavram öne çıkıyor: strateji, analiz ve hedef kitle." Hamurcu; dijital dönüşümün yalnızca teknolojiyle değil insan odağıyla mümkün olduğunun altını çizerek, Talas 5.0’ı konumlandırırken endüstrinin evrelerinden topluma uzanan süreci hatırlattı. Hamurcu; "Endüstri 1.0’dan 4.0’a kadar teknoloji sürekli gelişti ancak Toplum 5.0 ya da Endüstri 5.0 süreci bize şunu gösterdi: İnsanın dokunuşu olmadan gerçek bir dijital dönüşüm mümkün değil. Sadece bir post paylaşmak ya da reels videosu üretmek iletişim değildir. Yapılan her hamle birbiriyle bağlantılı, birbirini tetikleyen bir sistemin parçasıdır. Bu nedenle tüm dijital platformlarda dört temel hedefimiz var: Elde etmek, dönüştürmek, büyütmek ve ölçmek" ifadelerini kullandı. Kapsayıcı bir yol haritası sunuyor Talas Belediyesinin dijital çağın gerekliliklerini yakalayan, insanı merkeze alan ve kurumsal iletişimde güçlü bir yol haritası ortaya koyan Talas 5.0 vizyonu kapsamında eğitimlerin devam edeceği belirtildi. Belediye yöneticileri ve personelin katıldığı ikinci oturum, Talas’ın teknolojik dönüşüm yolculuğunda stratejik bir kilometre taşı olarak değerlendirildi. Programa başkan yardımcıları, birim müdürleri, şefler ve ilgili personel katıldı.